У Міносвіти пояснили важливі зміни у процедурі ЗНО
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міносвіти пояснили важливі зміни у процедурі ЗНО

У Міносвіти пояснили важливі зміни у процедурі ЗНО
Джерело:  24 канал

Міністр освіти України Лілія Гриневич повідомила, які зміни слід чекати випускникам при здачі ЗНО в найближчі роки. Як інформує ONLINE.UA з посиланням на «24 канал», керівник освітнього відомства розповіла, що найбільші нововведення стосуватимуться математики та порядку складання іспиту з української мови.

Відповідаючи на запитання депутатів Верховної Ради під час традиційної «урядової години», Лілія Гриневич повідомила, що з 2021 року іспит з математики на ЗНО стане дворівневим та обов’язковим.

«З 2021 року ми плануємо ввести обов'язковий іспит з математики для всіх випускників. Це означає, що випускники дев'ятих класів цього року будуть готуватися до такого іспиту», – заявила міністр.

Пояснюючи мету цієї зміни, Лілія Гриневич привела в приклад розвинуті країни. За її словами, посилення інноваційного потенціалу України неможливе без більш глибокого вивчення математики.

У поточному році випускники мають можливість обирати деякі предмети на ЗНО. Якщо іспит з української мови є обов’язковим «за замовчуванням», то другий обов’язковий предмет обирається учнем між історією та математикою. Ще два додаткових іспити можна скласти з будь-яких предметів.

Другою важливою інновацією Міносвіти стало «розумне пристосування» іспиту з української мови та літератури для випускників шкіл з викладанням мовами національних меншин, які не належать до групи слов'янських мов. Для них підготують полегшені завдання з української мови. Це, насамперед, стосується учнів, які навчалися угорською чи румунською мовами.

З 2021 року іспит з української мови також стане дворівневим, як і математика. Обов’язкових предметів стане три. Крім української та математики, третім обов’язковим стане історія України або англійська (на вибір).

Нагадаємо, що діючий президент вчора опублікував відеозвернення до російськомовних українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?