Зеленський готує ще один потужний удар по українським корупціонерам
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський готує ще один потужний удар по українським корупціонерам

Зеленський готує ще один потужний удар по українським корупціонерам
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський вніс на розгляд українського парламенту невідкладний проєкт закону, що дозволяє судді не призначати заставу, коли йдеться про тяжкий або особливо тяжкий корупційний злочин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на законопроєкт "№2620".

Варто зазначити, що документ пропонує доповнити ч.4 ст.183 Кримінального процесуального кодексу пунктом, за яким слідчий суддя або суд має право не визначати розмір застави при обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальних провадженнях щодо тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину.

За словами українського лідера,застава замість арешту дозволяє ухилитися від кримінального переслідування.

"Особа, яка вчинила правопорушення, пов’язане з одержанням неправомірної вигоди, маючи фінансові можливості та сплативши певну суму застави, яка навіть може бути меншою за розмір неправомірної вигоди, уникає в подальшому тримання під вартою. Перебуваючи на свободі, вона має змогу активно протидіяти зусиллям правоохоронців, перешкоджати встановленню істини шляхом знищення документів, речових доказів, залякування осіб, які можуть бути свідками чи потерпілими", - сказано в документі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Рівненський апеляційний суд визнав винним очільника НАБУ Артема Ситника у корупції. Варто зазначити, що ця справа стосується елітного відпочинку Ситника на Рівненщині, який чиновник не вніс у свою декларацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?