Прикордонники повідомили тривожні новини з Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Прикордонники повідомили тривожні новини з Донбасу

Прикордонники повідомили тривожні новини з Донбасу
Джерело:  online.ua

Державна прикордонна служба повідомила українцям важливі та, на жаль, тривожні новини. За словами представників ДПС, через непідконтрольні Україні ділянки кордону з РФ на окупований Донбас в’їхали 17 камазів із невідомим вантажем, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ДПС.

Прикордонники кажуть, що через російські пункти пропуску "Матвєєв Курган" та "Донецьк" з 05.00 до 06.00 19 грудня цього року на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони вантажівок. Варто зазначити, що переміщення цих російських автоколон, як і попередніх, відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та державного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей.

В Кремлі називають такі колони, які регулярно в’їжджають на окупований Донбас через неконтрольовані Україною ділянки кордону, "гуманітарними конвоями". За словами офіційної Москви, у вантажівках нібито перевозили медобладнання, медикаменти, дитячі набори.

"Однак українська міжвідомча група з прикордонників та митників не мала змоги отримати достеменну інформацію про фактичний вміст вантажівок і могла здійснювати лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. При цьому прикордонники визначили, що завантаженість вантажівок в середньому складала близько 75 %", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що лише в цьому році це дванадцятий такий "гумконвой". Загалом РФ відправила на окупований Донбас вже дев’яносто шість таких "гумконвоїв" з невідомим вмістом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що делегація Міноборони Канади під керівництвом заступника міністра Пітера Хаммершмідта терміново відвідала район проведення Операції Об’єднаних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?