Мене це дуже насторожило: Путін неочікувано звернувся до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Мене це дуже насторожило: Путін неочікувано звернувся до Зеленського

Мене це дуже насторожило: Путін неочікувано звернувся до Зеленського
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін в ході пресконференції зізнався, що його дуже здивували та насторожили заяви українського лідера Володимира Зеленського з приводу зміни або перегляду мінських угод. Однак він наголосив, що констатує позитивні зміни у питанні Донбасу, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Немає нічого крім мінських угод і мене дуже насторожила заява президента Зеленського, після того як він виїхав з Парижа, про те, що може бути перегляд мінських угод... Потрібен прямий діалог з Донбасом. Його немає. Зараз було оголошено, що внесені якісь зміни пов'язані з децентралізацією. Це що замість мінських угод? Але в мінських угодах написано, що якщо це стосується Донбасу, це повинно бути узгоджено з цими регіонами. Що стосується майбутньої зустрічі у квітні, то вона стане актуальною, якщо будуть відбуватися якісь позитивні зміни. Вони є, треба про це сказати об'єктивно", - заявив очільник Кремля.

За його словами, це пролонгація закону про особливий статус Донбасу, відведення військ у декількох ключових точках, а також скорочення кількості обстрілів.

"Є й позитив, є і речі, які насторожують. Це все предмет для обговорення. І в цілому продовження роботи в нормандському форматі доцільне", - підсумував президент РФ.

Що цікаво, Путін відмовився характеризувати Зеленського, зазначивши, що це проти його принципів.

Він також наголосив, що ключ мінських угод - закон про особливий статус Донбасу на постійній основі, але ні нинішня, ні попередня влада України цього не робить.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Зеленський нарешті дав оцінку  результатам переговорів з Кремлем, за якими Україна може звести стіну на Донбасі, щоб відгородити територію окуповану від підконтрольної державі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?