Домовимося: Путін дав гучну обіцянку Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Домовимося: Путін дав гучну обіцянку Україні

Домовимося: Путін дав гучну обіцянку Україні
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін дав українській владі неочікувану гучну обіцянку. Він наголосив, що незважаючи на будівництво нових газопроводів, офіційна Москва планує зберегти транзит газу через Україну. Про це очільник Кремля повідомив на щорічній великій пресконференції, передає ONLINE.UA.

Український жірналіст Роман Цимбалюк попросив Путіна прокоментувати питання транзиту газу і ймовірність "газової війни" з Україною.

Очільник Кремля наголосив, що Москва хоче вирішити цю проблему. За його словами, РФ буде виходити з рішення Стокгольмського арбітражу, яке в той же час Путін вважає не юридичним (правовим), а політичним.

"Одне з обгрунтувань рішення: "у зв'язку з важким економічним становищем на Україні". Нісенітниця якась. Але рішення є. Ми будемо з цього виходити. Будемо шукати прийнятного для всіх рішення. У тому числі і для України. Зберігаючи, як я вже багато разів говорив, не дивлячись на будівництво нових структурних об'єктів таких як Північні і Турецький потоки. Будемо зберігати транзит через Україну. Питання в обсягах цього транзиту і термінах укладання контракту", - наголосив російський президент.

 Варто звернути увагу на те, що Путін продовжує наполягати, що Кремль буде вирішувати питання оплати заборгованості України по газу за рахунок українських цінних паперів (так званий "борг Януковича"). Він вкотре повторив, що Москва готова поставляти Києву газ "зі знижкою 20-25%" і запевнив, що не хоче "загострювати ситуацію".

"Я думаю, що ми домовимося. Ми на шляху до цих домовленостей".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін в ході пресконференції зізнався,  що його дуже здивували та насторожили заяви українського лідера Володимира Зеленського з приводу зміни або перегляду мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?