Донбас порожняк не жене: Путін несподівано заговорив цитатами Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Донбас порожняк не жене: Путін несподівано заговорив цитатами Януковича

Донбас порожняк не жене: Путін несподівано заговорив цитатами Януковича
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін цинічно запевняє, що Україна має відмовитися від спроб вирішити конфлікт з бойовиками на Донбасі "силовим методом". Очільник Кремля в ході великої пресконференції вкотре наголосив на прямому діалозі української влади з проросійськими бойовиками на окупованому Донбасі, повідомляє ONLINE.UA.

Варто наголосити, що команда українського лідера неодноразово повторювала, що прямий діалог з проросійськими окупантами неможливий, адже це одна з "червоних ліній". Однак офіційна Москва продовжує наполягати на цьому.

На думку російського президента, якщо перейти до діалогу, то проблема буде вирішена. Якщо будуть вживатися і "далі спроби силовим способом задушити, я думаю, що навряд чи це можна буде зробити".

"Відома фраза – "Донбас порожняк не гонит". Вона хуліганська така. Ну, там горді люди живуть", – сказав Путін.

Очільник Кремля знову повторив, що на Донбасі немає іноземних військ. Мовляв, там є місцеві "міліція" і "сили самооборони," які складаються з місцевих мешканців.

Варто нагадати, що фраза "Донбас порожняк не жене" – це доволі відомий на Донбасі мем, який буквально означає, що з Донбасу вагони без вугілля (порожняк) не приходять, а алегорично фраза означала, що на Донбасі взагалі відмінні майстри, які надають послуги вищої якості. Що цікаво, фраза стала популярною у 2000 році завдяки Віктору Януковичу. Зважаючи на його кримінальне минуле фраза набула нового значення. Вираз "гнати порожняк" означає "говорити нісенітницю, неправду" і є синонімом фрази "не відповідати за базар".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін виступив з новою погрозою на адресу України та українців. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?