Нове розведення на Донбасі - надійшли чудові новини із Мінську
Категорія
Політика
Дата публікації

Нове розведення на Донбасі - надійшли чудові новини із Мінську

Нове розведення на Донбасі - надійшли чудові новини із Мінську
Джерело:  online.ua

Представник України в політичній підгрупі ТКГ Олексій Резніков в Офісі президента поділився чудовою новиною. Він наголосив, що в ході засідання підгруп Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони досягли консенсусу в питанні розведення сил і засобів на Донбасі. Наразі точаться дискусії щодо механізму верифікації та моніторингу розведення, передає ONLINE.UA.

"Наскільки я поінформований нашою підгрупою з безпеки, вони обговорювали саме механізм верифікації та моніторингу, але принципово у них не було протиріч, що це має статися. Єдине, у них йдуть дискусії, в який момент, з нуля годин, як це контролювати", - сказав Рєзніков.

Окрім того, він нарешті пояснив чому українська делегація під час нормандських переговорів в Парижі підняла питання розширення мандата місії ОБСЄ.

"Для того, щоб вони могли робити моніторинг і верифікацію порушень тиші 24 години і 7 днів на тиждень... Щоб зняти всі сумніви, ми чекаємо рішення ОБСЄ... Але наскільки я розумію, група працює над тим, як це зробити. І очікування того, що в цьому році це повинно початися, у нас достатньо оптимістичні", - повідомив він.

За словами Резнікова, під час засідання ТКГ в середу відбувався нормальний переговорний процес, і немає підстав говорити про те, що щось сталося не так.

"Я б хотів відзначити, що багато сьогодні було якихось витоків інформації про те, що начебто, щось не так відбувалося, хтось щось зривав... Це нормальний переговорний процес, він дуже складний, має багато нюансів, технічних деталей і говорити про те, що щось зірвано, щось не відбулося, сьогодні немає таких підстав", - пояснив дипломат.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, офіційний представник України у ТКГ Леонід Кучма повідомив невтішні новини після переговорів з офіційною Москвою. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?