Путін виступив зі скандальною заявою щодо Другої світової війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін виступив зі скандальною заявою щодо Другої світової війни

Путін виступив зі скандальною заявою щодо Другої світової війни
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін в ході своєї великої пресконференції неочікувано для всіх почав виправдовувати введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польский уряд нібито не контролював свою армію, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Радянські війська зайшли в Польщу відповідно до цих протоколів ... Звертаю вашу увагу на цю обставину, війська-то зайшли, але зайшли після того, як польський уряд втратив контроль за своїми збройними силами і за тим, що відбувається на території Польщі і саме знаходилося десь уже в районі польсько-румунського кордону. Ні з ким би було навіть розмовляти на цю тему", - заявив очільник Кремля.

Як відомо, 23 серпня 1939 гітлерівська Німеччина і Радянський Союз уклали договір про ненапад. До договору додавався секретний протокол про розмежування інтересів підписантів в Східній Європі. Зокрема, диктатори Адольф Гітлер і Йосип Сталін домовилися про розподіл Польщі.

Вже 1 вересня 1939 війська гітлерівської Німеччини вторглися на територію Польщі з заходу - ця дата вважається початком Другої світової війни. 17 вересня 1939 року в Польщу увійшли зі сходу радянські війська. Битися на два фронти країна не могла. Її розділ вермахт і частини Червоної Армії відсвяткували спільним парадом в Бресті.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, "Європейська солідарність" Петра Порошенка вимагає від глави держави Володимира Зеленського  оперативно відреагувати на заяви-погрози очільника Кремля Володимира Путіна про "споконвічно російські території" і "спроби розібратися з частиною України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?