NASA показало захід Сонця на інших планетах - унікальне відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA показало захід Сонця на інших планетах - унікальне відео

NASA показало захід Сонця на інших планетах - унікальне відео
Джерело:  online.ua

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору щоденно дивує світ неймовірними фото та відеоматеріали, які не залишають байдужими жодну людину, яка їх побачить. Цього разу пресслужба NASA опублікувала комп'ютерну симуляцію заходу Сонця на інших планетах. Ролик оприлюднили на офіційному YouTube-каналі відомства - відео уже зібрало понад 80 тис переглядів, повідомляє ONLINE.UA.

Варто зазначити, що симуляцію створив співробітник Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США Джеронімо Віллануєв. Вчений працює в польотному центрі Goddard від NASA в Мериленді. Під час розробки програми для можливої місії на Уран фахівець продемонстрував захід на різних планетах.

Що цікаво, нещодавно головний науковий співробітник Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН Сергій Богачов повідомив про те, що на поверхні Сонця вчені зафіксували найпотужніший за останні 3 роки спалах. Його помітила орбітальна обсерваторія SDO. На думку вченого, спалах вказує на те, що світило "вийшло зі сплячки". Астрономічні спостереження доводять, що у Сонця є певні цикли, тривалість яких становить приблизно 11 років.

Як відомо, NASA - це агентство уряду США, засноване 1958 року для досліджень у галузі аеронавтики й космічних польотів. Штаб-квартира  NASA  розташована у Вашингтоні; основний майданчик — на мисі Канаверал у Космічному центрі Кеннеді у Флориді. Перша космічна програма  NASA  почалася з запуску космічного апарата «Піонер» у 1958-му, який збирав інформацію для подальших пілотованих польотів, найвідомішим з яких став політ на Місяць «Аполлона-11» 16-24 липня 1969.

Раніше ONLINE.UА публікував  фото Сонця, яке зробив космічний апарат Parker Solar Probe з рекордно близької відстані — 27 млн кілометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?