До Землі мчить найяскравіша комета століття - її може побачити кожен
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі мчить найяскравіша комета століття - її може побачити кожен

До Землі мчить найяскравіша комета століття - її може побачити кожен
Джерело:  online.ua

Протягом усього липня населення планети чекає унікальне космічне шоу, яке створює в небосхилі яскрава комета C/2020 F3 Neowise, що наближається до Землі. Вже сьогодні незвичайний космічний об'єкт можна побачити в нічному небі, але ближче до максимального зближення комети з Землею, що станеться 23 липня, земляни зможуть розглянути її неозброєним поглядом без спеціальних телескопів і біноклів. Не пропустіть можливість помилуватися космічним видовищем, адже така можливість є у жителів Землі не часто. Втім, розглянути летящу комету можна в мережі - там є вже маса видовищних фото і відео небесного тіла, що наближається до нашої пленет, передає ONLINE.UA.

Як відомо, комету C/2020 F3 виявив супутник NASA Neowise в березні цього року. Вона не представляє небезпеки для Землі. 3 липня комета перетнула орбіту Меркурія і виявилася максимально близько до Сонця на відстані 43 млн кілометрів. Її вже зараз можна побачити на передсвітанковому небі, але через пару тижнів, коли вона віддалиться від світила, то стане яскравішою і помітнішою на тлі більш темного неба. Якщо яскравість Neowise посилиться, це дозволить їй стати так званою "великої кометою" - таку ми не бачили більше двадцяти років, з часів комети Хейла-Боппа в 1997 році.

У найближчий тиждень комета буде дуже низько над горизонтом в північно-східній частині небосхилу, а до Землі на найближчу відстань вона наблизиться 23 липня. Тоді вона, за прогнозом астрономів, стане неймовірно яскравою і за її польотом можна буде спостерігати неозброєним оком аж до 25 числа.

Важливо відзначити, що період обертання у цієї комети досить довгий - близько п'яти тисяч років, тому якщо пропустити її зараз, в наступний раз замінити її будуть малоймовірно, адже вона з'явиться лише в 8786 році. До речі, Neowise в попередній раз відвідувала внутрішню частину Сонячної системи близько 4,5 тисяч років тому за часів будівництва Великих пірамід в Єгипті.

Варто відзначити, що недавно земляни чекали приголомшливих видовищ від комет C / 2019 Y4 (ATLAS) і C/2020 F8 (SWAN), але ці космічні гості не виправдали прогнозів, так як зруйнувалися ще перед проходженням перигелію. Але Neowise не втратила в яскравості і обіцяє землянам фантастичне видовище в небі, яким можна насолоджуватися до кінця місяця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в космосі сталася масштабна загадкова події, яка поставила наукове співтовариство в глухий кут - без сліду зникла величезна зірка, яка була однією з найяскравіших у Всесвіті. Вчені приголомшені тим, що сталося і намагаються розгадати нову космічну таємницю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?