Про що насправді розповідає фільм "Матриця" - режисерка приголомшила відповіддю
Категорія
Культура
Дата публікації

Про що насправді розповідає фільм "Матриця" - режисерка приголомшила відповіддю

Про що насправді розповідає фільм "Матриця" - режисерка приголомшила відповіддю
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома голлівудська режисерка Ліллі Вачовскі вирішила відверто розповісти про зйомки легендарної франшизи "Матриця". Авторка неочікувано для всіх зізналася, що стрічка присвячена трансгендерам та має приховані алегорії. Резонансна заява прозвучал у документальному фільмі "Розкриття: транс-життя на екрані", що нещодавно опублікували в Ютуб. Режисерка "Матриці" вирішила згадати зйомки дебютної стрічки 1999 року. Тоді Ліллі та її сестра Лана Вачовскі задумували успішний проєкт як історію про трансгендерів. Однак плани режисерок змінились, оскільки у Warner Bros. ще не готові були до відвертого висвітлення цієї теми, передає ONLINE.UA.

"Я рада, що з'ясувалося, що від початку "Матриця" є транс-алегорією. Але тоді світ корпорацій ще не був до цього готовий", - заявила Ліллі Вачовскі.

За словами режисерки, фанати франшизи вже давно підозрювали про приховану алегорію, яка свідчила про початковий задум. Ліллі Вачовскі нагадала про персонажа Світч, яка в реальному житті була чоловіком, а у світі Матриці – жінкою. Саме ця героїня уособлювала самих авторів проєкту, які змінили стать.

"Мені подобається, наскільки значущі ці фільми для транс-людей і те, як вони підходять до мене і кажуть: "Цей фільм врятував мені життя". Тому що, коли ви говорите про трансформацію, особливо у світі наукової фантастики, який весь складається з уяви і конструювання світів, а також перетворення здавалося б неможливого на можливе, думаю саме тому вони чіпають їх так сильно", – розповіла режисерка.

Як повідомляв ONLINE.UA, легендарний фільм "Мовчання ягнят", який розповідає про одного з найвідоміших кіноманіяків, отримає сиквел. Відомо, що виробництвом серіалу займеться телеканал CBS.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?