Як заощадити на оренді авто?
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Як заощадити на оренді авто?

Як заощадити на оренді авто?
Джерело:  online.ua

Послуги компаній, що надають транспортні засоби у тимчасове користування, коштують недешево. Однак при замовленні навіть авто бізнес класу можна заощадити. Для цього потрібно уважно вивчити умови, за яких надається прокат авто в Києві. Точне їх виконання, а також дотримання кількох простих правил допоможе уникнути зайвих витрат і зробить ваші поїздки максимально комфортними.

Три важливі поради для економії коштів

Взяти в оренду машину може кожна людина, яка має водійські права і досягла віку 21 року. Але як отримати авто за мінімальною ціною? Це питання сьогодні цікавить усіх, хто вирішив скористатися такою послугою. Тому ми зібрали найкращі рекомендації та із задоволенням ділимося інформацією з вами.

Серед безлічі порад варто виділити три основні, без яких економія на прокаті авто неможлива. Ось вони.

  1. Строки бронювання транспортного засобу. Чим раніше ви виконаєте цей крок, тим більше шансів вибрати машину потрібної моделі, марки та класу. До того ж, багато компаній при ранньому бронюванні пропонують суттєві знижки на вартість послуг.

  2. Тривалість оренди. Беручи прокатне авто на кілька тижнів або місяць, ви можете сміливо розраховувати на нижчу ціну. Однак подібна опція підходить далеко не всім, а охочим схитрувати, повернувши транспорт до закінчення терміну, доведеться заплатити ще й штраф. Тому вдаватися до подібних маніпуляцій не варто. Якщо вам потрібна машина недорого і на пару днів, то виберіть модель із економ сегменту.

  3. Місце отримання та повернення машини – ці два фактори також впливають на вартість послуги. Щоб уникнути зайвих витрат, заздалегідь продумайте, де ви можете взяти і куди повернути авто, з урахуванням маршруту поїздки. Адже від пройденого кілометражу залежить витрата палива, відповідно і вартість прокату.

Є ще один момент. Додаткові послуги, такі як доставка авто в аеропорт або на вокзал, коштують дорожче. Для економії найкраще самостійно забрати транспортний засіб на стоянці компанії.

Існує низка інших факторів, що збільшують витрати. Так, при виборі авто потрібно звертати увагу на його габарити, об'єм двигуна, кількість пасажирських місць, розмір багажника. Важливими є й технічні складові. Моделі з механічною коробкою коштують дешевше, автомати – дорожчі. Але якщо ви маєте досвід поїздок на авто з МКП, сміливо вибирайте їх.

Додаткові опції — зайві витрати

Багато прокатних компаній пропонують комплектацію автомобільними пристроями, що забезпечують підвищений комфорт і безпеку. Якщо йдеться про дитяче крісло, то без нього не обійтися при поїздках із дітьми. Від інших пристроїв, таких як GPS навігатор можна відмовитися — амінити його у поїздці за кордон зможе звичайний смартфон. Підключивши його до інтернету, ви матимете доступ до онлайн карт.

Заощадити кошти дозволить і відмова від вантажного боксу на даху. Для невеликої кількості речей завжди знайдеться місце у багажнику.

Вимоги щодо повернення авто в компаніях суттєво відрізняються. Деякі компанії дозволяють взяти авто в одному місті і провернути в іншому, де є філіал. А інші не мають такої можливості. Але пам’ятайте, що дешевше за все взяти та повернути машину в одному й тому ж місці. Попереднє вивчення подібних правил також допоможе заощадити, оренда авто вийде дешевшою, якщо точно дотримуватися всіх прописаних правил.

Адже навіть брудний салон при поверненні машини може спричинити застосування до вас штрафних санкцій у вигляді додаткової плати. Тому в момент отримання авто уважно огляньте всі зовнішні та внутрішні поверхні. При виявленні найменших подряпин або забруднень вимагайте вказзати на це в договорі оренди. Це допоможе уникнути зайвих витрат і зробить прокат авто менш витратним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?