Теракти в аеропорту Стамбула: з'явилися нові подробиці і відео моменту вибуху
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракти в аеропорту Стамбула: з'явилися нові подробиці і відео моменту вибуху

Теракти в аеропорту Стамбула: з'явилися нові подробиці і відео моменту вибуху
Джерело:  Дощ

Прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим заявив, що  за вибухами в аеропорту Стамбула, в результаті яких загинули 36 людей, може стояти терористичне угрупування ІДІЛ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дождь.
За словами прем'єра, прямих доказів цього поки немає. Як передає CNN з посиланням на джерела, близькі до американської розвідки, атака на аеропорт має відмінні ознаки ІДІЛ. Раніше турецька поліція заявила про можливу причетність Ісламської держави до вибухів.
У мережі з'явилося відео моменту вибуху в аеропорту Стамбула.


Як пише  Канал 24, в Генеральному консульстві України в Стамбулі підтверджують інформацію про як мінімум одного пораненого українця, який звернувся до них після вибухів в аеропорту.
"На жаль, ми поки що не маємо офіційної інформації про наявність серед постраждалих громадян України, але цю інформацію ми перевіряємо як через губернаторство Стамбула, так і через поліцію. До нас звернувся один громадянин України з пораненням, з ним зараз працюють наші консули, але більш детальну інформацію дамо пізніше", - сказав генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар.
Консул розповів, що за наявною у них інформацією ввечері 28 травня кілька терористів увірвалися в приміщення терміналу аеропорту імені Ататюрка і відкрили вогонь з автоматів, а пізніше один або декілька з них підірвали себе вибухівкою.
"Кількість загиблих і поранених можливо зросте, оскільки достовірної інформації поки немає", - додав Боднар.
Консул прокоментував також інформацію про рейс Стамбул-Київ, саме він повинен був вилітати, але пізніше був затриманий.
"Точної інформації про цей рейс поки немає, але якщо цей літак затримався в зоні вильоту, то сподіваюся наші громадяни там не постраждали. Могли постраждати тільки ті, які були в зоні прильоту, або чекали в самому терміналі вильоту", - сказав він, підтвердивши, що зараз доступ до аеропорту перекритий і поліція перевіряє всіх, хто виїжджає або направляється в цьому напрямку.
За останньою інформацією, в результаті нападу загинули 36 людей, 147 отримали поранення. За попередніми даними, вибухи влаштували терористи-смертники перед проходженням огляду. Атаки сталися в зоні прильоту міжнародних рейсів і в зоні прильоту внутрішніх рейсів. Крім того, в районі парковки аеропорту була відкрита стрілянина.
Раніше повідомлялося, що  28 червня, поруч з мечеттю в Абу-Грейб, приблизно в 15 милях на захід від столиці Іраку Багдада, смертник в жилеті з вибухівкою скоїв теракт, в результаті якого загинули щонайменше 12 осіб і 32 були поранені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?