Українців попередили про небезпечний і хитрий хід Росії на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців попередили про небезпечний і хитрий хід Росії на Донбасі

Українців попередили про небезпечний і хитрий хід Росії на Донбасі
Джерело:  online.ua

Відомий блогер Олександр Михельсон

заявив, що підписання підгрупою з безпеки в Тристоронній контактній групі документа про розведення сторін може дозволити бойовикам провести вибори на Донбасі, тим самим зробивши політичну поступку агресивній політиці Росії.


Про це він розповів у своєму відеоблозі на ONLINE.UA.


"Є ще підгрупа в Тристоронній контактній групі з безпеки. І ця підгрупа з безпеки домовилася до наступного засідання, до 13 липня, підписати якийсь документ, меморандум або дорожню карту, не зовсім зрозуміло - про розведення сторін. По-перше, під розведенням сторін мається на увазі відведення важкого озброєння на певну відстань від лінії фронту. Це прописано ще в Мінських угодах. Чому цього не робили досі, а тепер вирішили робити? Незрозуміло. Чи означає це, що одна з ключових вимог української делегації - безпека в зоні АТО, відповідно, сприятиме здійсненню першої ключової вимоги сепаратистів, а саме проведення виборів - це теж незрозуміло", - сказав блогер.


Він вважає, що бойовики не відведуть зброю ні за яких умов.


"Насправді ситуація в чому? Сепаратисти наполягають на проведенні виборів на їх умовах. Ми наполягаємо, що вибори ми можемо зробити, але якщо буде, як мінімум, безпека. Це так зване відведення зброї, яке, повторюю, і так прописане відповідними Мінськими документами ще в лютому минулого року, якщо воно зараз станеться, ще й на основі якихось інших документів - воно незрозуміло, для чого робитися. Тому що і тоді зброю не відвели, і зараз не відведуть", - зазначив Михельсон.


За його словами, якщо бойовики припинять стріляти, європейці можуть наполягати на проведенні виборів на Донбасі.


"Але чи не вийде зараз так, що під егідою цієї справи європейці зможуть сказати: значить, вимоги з безпеки виконані, стріляти нібито припинили, проводьте, шановні українці, вибори для сепаратистів? Нехай вони там для себе стають місцевими головами, мерами, депутатами місцевих рад тощо. Звичайно, ніхто не говорить про те, що Гіві з Моторолою стануть депутатами Верховної Ради, є така популярна страшилка-шугалка в наших соцмережах, але все одно це було б дуже погано. І це був би великий негатив і велика політична поступка агресивній політиці Росії, яка заодно дозволила б Росії наполягати на скороченні, якщо не знятті, санкцій", - вважає Михельсон.


Більше дивіться у

відеоблозі Олександра Михельсона на ONLINE.UA: Война и переговоры по Донбассу: три плохих и тревожных сигнала для Украины

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?