У Луценка зробили нову гучну заяву про таємничу "людину з Майдану"
Категорія
Україна
Дата публікації

У Луценка зробили нову гучну заяву про таємничу "людину з Майдану"

У Луценка зробили нову гучну заяву про таємничу "людину з Майдану"
Джерело:  LB.ua

У приховуванні злочину у справі про розстріл активістів Майдану бійцями "Беркута" 20 лютого 2014 року підозрюється один із керівників громадської організації «Ніхто крім нас».
Про це заявив керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури, яку очолює Юрій Луценко, Сергій Горбатюк, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.
Горбатюк не назвав імені підозрюваного, підкресливши лише те, що він є одним з керівників організації «Ніхто крім нас». "Йому повідомили про підозру в приховуванні злочину, це стаття 396 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають позбавлення волі до 3 років, тобто це не тяжкий злочин, середньої тяжкості. Кримінальний кодекс не передбачає в такому випадку арешт як запобіжний захід. Розслідування триває, воно ще не завершене, повинні бути встановлені всі обставини і деталі. Коли будуть встановлені - справа буде направлена ​​до суду, розслідування ще триває і такі подробиці досудового слідства (мотивація підозрюваного) не можуть бути оголошені", - розповів глава департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури.
"Ми не говоримо про те, що саме ця особа була активістом Майдану, говоримо про те, що він з керівництва громадської організації, - підкреслив Горбатюк. - Є особи, яким давали вказівки щодо сприяння приховуванню злочину. Але зараз підозру оголошено тільки одній людині" .
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Юрій Луценко заявляв, що людина, яка вивіла "чорну сотню" "Беркута" з Києва та знищила її зброю, під час Майдану перебувала серед протестуючих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?