Через хресний хід в Києві введуть особливий режим контролю
Категорія
Україна
Дата публікації

Через хресний хід в Києві введуть особливий режим контролю

Через хресний хід в Києві введуть особливий режим контролю

У зв'язку з проведенням 27 липня в Києві  хресного ходу Української православної церкви Московського патріархату, Міністерство внутрішніх справ введе особливий режим контролю на Володимирській гірці.


Про це заявив глава відомства Арсен Аваков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Дзеркало тижня.


"Щоб забезпечити безпеку, ми вводимо особливий режим у зв'язку із завтрашнім молебнем на Володимирській гірці", - зазначив він.


За словами міністра, контроль безпеки включає 20 рамок металошукачів, а також особистий огляд сумок і рюкзаків для уникнення пронесення зброї і вибухівки на місце молебню. Він підкреслив, що поліцейські будуть встановлювати особи учасників ходу, оскільки "громадяни України мають право на вільне зібрання, а громадяни інших країн - ні, і тому що ми не хочемо, щоб з молебню зробили провокацію".


Глава поліції Києва Андрій Крищенко також зазначив, що ходу до Києва не буде, учасників привезуть в місто на автобусах. "У нас є домовленість, мерія вже виділила автобуси, які привезуть завтра вранці з території Київської області на Володимирську гірку всіх учасників цього ходу", - пояснив він.


Маршрут від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври учасники ходу пройдуть пішки. Для забезпечення безпеки на цій ділянці будуть задіяні сили поліції, Національної гвардії та Служби безпеки України.


Як повідомляв ONLINE.UA, 26 липня  Арсен Аваков оголосив про рішення зупинити колону хресного ходу, яка йшла по житомирській трасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?