У мережі з'явилося відео інциденту з хресною ходою в Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

У мережі з'явилося відео інциденту з хресною ходою в Одесі

У мережі з'явилося відео інциденту з хресною ходою в Одесі
Джерело:  online.ua

У мережі опублікований відеозапис інциденту в Одесі, в ході якого люди в камуфляжі заблокували перевезення автобусами учасників хресної ходи віруючих Української Православної Церкви Московського Патріархату.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube, опубліковане на каналі «Радіо Свобода».
Увечері 26 липня близько 150 парафіян УПЦ МП зібралися біля однієї з церков Одеси для поїздки до Києва для участі в хресній ході. Однак активісти ГО "Автомайдан" вмовили водіїв автобусів відмовитися від перевезення людей.
Глава одеського "Автомайдану" Євген Резвушкін заявив, що активісти не можуть пустити людей до Києва заради їх же безпеки.
За його словами, в Києві під час хресної ходи УПЦ МП готуються провокації.
При цьому священнослужителі заявили, що ажіотаж з боку активістів їм незрозумілий. Вони послалися на Конституцію, згідно з якою у них є право на свободу думки, совісті і релігії.


Як повідомляв ONLINE.UA, число учасників хресної ходи, організованої Московським патріархатом, Національна поліція України оцінює приблизно в дев'ять тисяч чоловік.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?