У Путіна відповіли на відмову України повертати "борг Януковича"
Категорія
Фінанси
Дата публікації

У Путіна відповіли на відмову України повертати "борг Януковича"

У Путіна відповіли на відмову України повертати "борг Януковича"

Незважаючи на слова міністра фінансів України Олександра Данилюка про те, що Україна не зобов'язана виплачувати РФ $3 млрд за кредитом екс-президента Віктора Януковича, в Росії цю суму досі вважають суверенним боргом України.
Про це заявив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Росія послідовно артикулює свою позицію - ми вважаємо це суверенним боргом, державним боргом з відповідними наслідками для фінансових зобов'язань України", - сказав Пєсков.
При цьому прес-секретар Путіна не зміг відповісти на питання про те, що зробить Росія, якщо Україна не стане виплачувати кредит. "Я поки не можу сказати, які і коли будуть робитися кроки, але, безумовно, російська сторона залишає за собою право реагувати відповідним чином в юридичній та міжнародної площині з метою захисту своїх, в цьому випадку, суверенних комерційних інтересів", - сказав він.
Нагадаємо, $3 млрд Росія передала Україні в грудні 2013 року, згідно з домовленостями Віктора Януковича і Володимира Путіна.
«Наша позиція - це був примус, під політичним впливом змусили взяти ці кошти. Тому наша позиція, що ми не повинні їх повертати», - прокоментував вимоги РФ про повернення боргу міністр фінансів України.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Bloomberg назвав чотири аргументи України проти повернення боргу Януковича Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?