У Росії пояснили величезну історичну помилку Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пояснили величезну історичну помилку Путіна

У Росії пояснили величезну історичну помилку Путіна
Джерело:  online.ua

Головною помилкою  президента Росії Володимира Путіна  є прагнення до приєднання все нових територій, незважаючи на відсутність необхідності в цьому.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів політолог і соціолог, президент російського дослідницького центру "Політична аналітика" Михайло Тульський.


Він зазначив, що весь цивілізований світ ще років 100 тому перестав захоплювати колонії і навпаки пішов шляхом надання незалежності 100% колоній, так як переконався, що колонії не тільки не приносять прибутку, а приносять величезні витрати на їх утримання, підтримання там соціальних стандартів, хоча б нагадують центральні, нарешті, витрати на утримання їх під контролем і т.д.


"А найбільша економіка світу - США - практично не приєднувала до себе жодної території шляхом військового захоплення, а майже всі їх купувала за гроші, останні ж 150 років США перестали робити навіть це, і Пуерто-Ріко вже більше 100 років проситься до складу США (в 2012 на референдумі 61% голосували за те, щоб стати штатом США, 33% - за збереження нинішнього статусу і тільки 5% - за повну незалежність від США) - а США її не беруть, хоча в Пуерто-Ріко ВВП на душу всього в 1,8-1,9 рази нижче американського. Для порівняння: ВВП Криму на душу в 2014 був в 7,3 рази нижчий за російський (в РФ - 533 тис, в Криму - 73 тис руб), і Крим нікуди не просився, а навпаки Кремль божеволів, щоб його за всяку ціну захопити...", - розповів Тульський.


Політолог додав, що на даний момент "всьому світу очевидна істина, що чим менше у країни територія - тим краще вона живе: подивіться на список країн-лідерів в світі по ВВП на душу населення - якщо перша десятка, то це Монако, Ліхтенштейн, Люксембург , Катар, Норвегія, Макао, Бермуди, Швейцарія, Мен, Каймани, а слідом за ними йдуть ще й нормандські острова Джерсі і Гернсі. Що об'єднує практично всі ці 12 країн? Маленька територія, здебільшого - просто мікроскопічна..."


"Але керівники Росії виросли на комуністичній маячні про те, що "чим більше колоній, чим більше захоплених територій - тим більш великою державою є країна". Причому вони ще й впевнені, що "так вважають всі капіталісти всього світу" - вони це про "капіталістів" дізналися з книг Маркса і Леніна, "мислителів", а точніше брєдоносців, які ніколи ніде не працювали і ні копійки не заробили корисною суспільству працею", - резюмував Михайло Тульський.


Повний текст  інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: "У війні з Україною у Путіна є два мотиви - російський політолог".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?