Хресна хода в Києві: у Деканоїдзе відзвітували про кримінальну справу і "бесіди"
Категорія
Україна
Дата публікації

Хресна хода в Києві: у Деканоїдзе відзвітували про кримінальну справу і "бесіди"

Хресна хода в Києві: у Деканоїдзе відзвітували про кримінальну справу і "бесіди"
Джерело:  online.ua

У Києві за час проведення церковних заходів  з нагоди Дня хрещення Русі 27 і 28 липня правоохоронці відкрили одне кримінальне провадження, а також дев'ять осіб запросили в поліцейські ділянки для «профілактичних бесід».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на департамент комунікації Національної поліції України.


У відомстві, очолюваному Хатіей Деканоїдзе, підкреслюють, що за два дні в церковних заходах в столиці взяли участь по 15 тис. громадян щодня.


За інформацією поліції, правоохоронці запобігли кілька спроб дрібних провокацій, своєчасно локалізувавши їх.


"Протягом вчорашнього дня (під час проведення хресної ходи за мир віруючих Української православної церкви Московського патріархату в Києві 27 липня - Ред.) в відділення поліції були запрошені 9 громадян», - сказано в повідомленні.


«Двоє з них мали намір кидати курячі яйця по учасниках ходи, четверо мали при собі плакати, які могли своїм змістом спровокувати конфлікт. Ще трьох громадян запросили в поліцію за підозрою в спробі пронести заборонені предмети на територію Києво-Печерської лаври. У одного з них поліцейські виявили газовий балончик», - уточнюють в поліції.


«Після з'ясування особи і профілактичних бесід їх відпустили", - сказано в повідомленні поліції.


Як заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, у четвер, 28 липня, ситуація на вулицях Києва була абсолютно контрольованою, а правоохоронні органи працювали в тому ж режимі, що і в середу, 27 липня.


"Грубих правопорушень не зафіксовано. Все пройшло абсолютно спокійно і рутинно", - зазначив Яровий.


Раніше в інформації на сайті поліції Києва вказувалося, що 27-28 липня в столиці проходили релігійні заходи з масовою участю громадян. Кількість віруючих оцінювалося в близько 16 тис. осіб.


Як повідомляв ONLINE.UA,  керуючий справами Української православної церкви Московського патріархату митрополит Антоній заявляв, що в хресній ході в Києві 27 липня прийняли участь від 80 до 100 тисяч осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?