Трагедія на Сумщині: названі цілих три версії вибуху
Категорія
Україна
Дата публікації

Трагедія на Сумщині: названі цілих три версії вибуху

Трагедія на Сумщині: названі цілих три версії вибуху
Джерело:  Укроборонпром

За результатами огляду місця вибуху на випробувальній станції держконцерну "Укроборонпром" в Сумській області, який стався 28 липня, виділили три ймовірних версії причин детонації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт оборонного підприємства.
"Розглядається три версії: самодетонація снаряда через зміни хімічних властивостей речовини протягом його зберігання, наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, що спрацював в момент проведення підготовчих робіт; порушення правил безпеки під час виконання робіт працівниками", - йдеться в повідомленні.
Як уточнює "Укроборонпром", роботи з утилізації боєприпасів проводились в рамках тристороннього договору між держпідприємством "Укроборонсервіс", що входить до складу ДК "Укроборонпром", NSPA (Агентство НАТО з технічного обслуговування і постачання) і Міністерством оборони України.
Утилізацію здійснює Науково-дослідний інститут хімічних продуктів, який проводить такі роботи з 1996 року, а з 2013 року співпрацює з Агентством НАТО. За останні три роки утилізували близько 5 тис т боєприпасів. З 2002 року, відповідно до укладених домовленостей, "Укроборонсервіс" утилізував 73 тис т боєприпасів.
"Боєприпаси, що до сих пір зберігаються на складах, вичерпують термін придатності, саме тому концерн в черговий раз звертається до профільних відомств з проханням сприяти якнайшвидшому розгортанню власного вітчизняного виробництва сучасних боєприпасів", - додають там.
Нагадаємо, вибух стався близько 17:00 під час розвантаження боєприпасів, привезених для утилізації.
Як повідомляв ONLINE.UA, під час вибуху загинуло три людини, однією з яких став представник НАТО.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?