Наші С 300 чекають: в соцмережах відреагували на тривожні повідомлення про авіацію Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Наші С 300 чекають: в соцмережах відреагували на тривожні повідомлення про авіацію Росії

Наші С 300 чекають: в соцмережах відреагували на тривожні повідомлення про авіацію Росії

У Міноборони Росії заявили, що літаки біля кордонів України приведені в двохвилинну готовність.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, який цитує джерела в російському оборонному відомстві.
"Бойові розрахунки зенітних ракетних і радіотехнічних військ Південного військового округу в рамках раптової перевірки боєготовності військ (сил) здійснили марші в нові позиційні райони, а також екіпажі винищувачів, перебазовані на оперативні аеродроми, заступили на бойове чергування з протиповітряної оборони на території Південного федерального округу", - заявили журналістам в Міноборони РФ.
За словами чиновників, радіолокаційні станції, задіяні в проведенні раптової перевірки боєготовності військ, включаючи "Небо", "Каста", "Десна", "Гамма", "Оборона" різних модифікацій, дозволяють контролювати весь повітряний простір від нульових висот до декількох десятків кілометрів і на відстані в кілька сотень кілометрів.
Розрахунки зенітних ракетних комплексів С-400 "Тріумф", С-300 "Фаворит" і зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С" провели тренувальні тактичні пуски ракет по умовних цілях, відпрацювавши взаємодію з командними пунктами з'єднань протиповітряної оборони ППО, зазначили у відомстві.
"Екіпажі літаків Су-27 перебувають на аеродромах в готовності протягом двох хвилин вилетіти за командою чергових сил для виявлення повітряних цілей, їх класифікації та застосування всіх наявних засобів, в тому числі авіаційного озброєння, для недопущення перетину умовної межі повітряного простору", - йдеться в повідомленні.
У соцмережах відзначили, що українські С-300 чекають російські літаки і готові відбити будь-які атаки.




Нагадаємо, що 25 серпня за рішенням президента РФ Володимира Путіна почалася масштабна перевірка боєготовності Збройних сил Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?