Там було жорстко: європейський журналіст назвав винуватців війни на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Там було жорстко: європейський журналіст назвав винуватців війни на Донбасі

Там було жорстко: європейський журналіст назвав винуватців війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Журналіст з Праги Онджей Соукуп стверджує, що Донбас ще до окупації "вбивали" олігархи і представники Партії регіонів і саме вони є винуватцями війни.
Про це Соукуп сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Я не новачок на Донбасі, десять років тому працював в організації, яка проводила тренінги для журналістів, місцевого самоврядування східної України. І всі ці місця - Станиця Луганська, Горлівка, Авдіївка - це для мене не просто точки на військовій карті, як для більшості колег-журналістів. Я пам'ятаю, як це виглядало. У цього краю і раніше була маса проблем - соціальні проблеми, корупція. І іноді я починаю думати, що те, що відбувається там зараз (війна, - ONLINE.UA) - це закономірний результат. Цей край настільки жорстоко експлуатували - і олігархи, і Партія регіонів - що це повинно було вибухнути", - підкреслив європейський журналіст.
За його словами, руйнування на Донбасі почалися задовго до війни - просто реставрацією будівель ніхто не займався.
"Іноді їдеш по Донбасу, бачиш зруйновані будівлі, думаєш - напевно, тут була війна! А з'ясовується, що будівля завалилася вісім років тому", - зазначив Соукуп.
Він також сказав, що чиновники не цікавилися регіоном, не реформували його, і люди зрозуміли, що, крім них, облаштовувати життя в регіоні ніхто не буде.
"Я не хочу применшувати трагедію тих, хто позбувся даху над головою, але було зрозуміло, що регіон потребує серйозних реформ, серйозного оновлення, в ламанні менталітету. Щоб не було надій на дядю в особі держави, або на директора шахти, який в цих містечках теж був цар і бог. І ці зміни відбуваються. Люди починають розуміти, що якщо не вони самі, то ніхто особливо ними цікавитися не буде", - резюмував журналіст.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Війна на Донбасі закономірна, там все повинно було вибухнути - журналіст з Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?