Річниця Іловайська: звільнений з Міноборони Муравський показав архівні фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Річниця Іловайська: звільнений з Міноборони Муравський показав архівні фото

Річниця Іловайська: звільнений з Міноборони Муравський показав архівні фото
Джерело:  online.ua

До другої річниці Іловайської трагедії фотограф Дмитро Муравський оприлюднив архівні фото та спробував проаналізувати причини того, що сталося.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Муравського.
"Своїх не кидаємо. Сьогодні День Пам'яті Іловайської трагедії. Сумного фрагмента нашої новітньої історії. Те, що сталося в Іловайську, занадто ще свіже, для неупередженого аналізу. Але ми повинні дивитися в очі тим, хто вижив і пам'ятати обов'язково все, що нам відомо, для того, щоб це ніколи не повторилося знову", - написав фотограф.
Він натякнув на те, що причиною Іловайського котла стала зрада простих солдатів керівниками армії.
"Одна велика зрада на війні майже завжди породжує хвилю особистого героїзму. Ми добре знаємо, як це було під час Другої світової, так було два роки тому під Іловайськом. Причин того, що сталося, дуже багато. І багатьох передумов і помилок ми б ніяк не уникли тоді. Як і сьогодні, ми зазнаємо поразки в інформаційній частині нашої війни, тільки тому, що не готові до неї", - зазначив Муравський.
Також він оприлюднив фото з Іловайська і написав, що після тієї трагедії майже рік не міг брати в руки камеру.
"Кілька фото тих днів. Багато героїв на фото, на жаль вже не з нами. Після цих подій, майже на рік, я закинув камеру, через внутрішню слабкість і не бажання дивитися загиблим героям в очі. Але всі без винятку, на цих фото, герої. Це майже всі прості мобілізовані хлопці, яким непощастило опинитися там. Для багатьох їх героїзм полягав просто в тому, щоб не втекти і робити, що говорять командири. Навіть це, на мій погляд, було тоді, в тих умовах, для них подвигом", - написав фотограф.
Нагадаємо, що Іловайський котел стався в серпні 2014 року: тоді російські найманці і проросійські сепаратисти оточили бійців АТО щільним кільцем. Багато українських бійці загинули, більшість з них були упізнані лише за тестами ДНК.
Раніше Міноборони вирішило звільнити фотографа Муравського з посади радника Полторака через скандал з постановочними фото.





















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?