Панахида за загиблими під Іловайськом пройшла в Києві: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Панахида за загиблими під Іловайськом пройшла в Києві: з'явилися фото

Панахида за загиблими під Іловайськом пройшла в Києві: з'явилися фото
Джерело:  LB.ua

У Києві на Михайлівській площі поруч з меморіальним комплексом "Стіна пам'яті" пройшла траурна панахида за українськими військовими, які загинули під Іловайськом у серпні 2014 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Лівий берег ».
Як повідомляє кореспондент видання, в ході панахиди, яку провела Українська православна церква Київського патріархату, біля меморіалу запалили свічки.
Участь в акції взяли близько 300 осіб, в основному бійці, які пройшли через бої в антитерористичній операції.
Наприкінці літа 2014 року під Іловайськом Донецької області російські війська оточили позиції сил АТО, взявши бійців в так званий котел. Українським військовим обіцяли зелений коридор для виходу з оточення, але сформована колона була розстріляна. Втрати під Іловайськом стали на той час наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі: за офіційними даними, 209 людей загинули, виявлені 157 невпізнаних тіл, ще 158 бійців вважаються зниклими без вісти.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко заявив про те, що відповідальність за Іловайську трагедію повинна бути розділена між різними посадовими особами, і як основну причину трагедії назвав російську агресію і недостатню компетентність військових чиновників.












Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?