Українцям показали розумну бойову техніку для ЗСУ: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Українцям показали розумну бойову техніку для ЗСУ: з'явилися фото і відео

Українцям показали розумну бойову техніку для ЗСУ: з'явилися фото і відео
Джерело:  Укроборонпром

У понеділок, 29 серпня, концерн "Укроборонпром" представив секретарю РНБО Олександру Турчинову аеродинамічно подібну літаючу модель багатофункціонального безпілотного авіаційного комплексу "Горлиця" та зразок безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу "Фантом".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу "Укроборонпрому".
"Багатоцільовий авіаційний комплекс "Горлиця" розробляється на ДП "Антонов" в кооперації з провідними підприємствами України. Це буде перший вітчизняний тактичний безпілотний комплекс, який, в тому числі, може нести засоби ураження. Практична відстань його польоту складе більше 1000 км", - йдеться в повідомленні.
Безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб "Фантом" - це дистанційно керований мінібронетранспортер. Денний і нічний комплекси прицілювання дозволяють вести вогонь в будь-який час доби на відстані більше 1 км. Запас ходу складає до 20 км, управління здійснюється захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 км. "Фантом" здатний транспортувати боєкомплект, евакуювати поранених з поля бою і виконувати бойові задачі.
Також були представлені дослідний зразок нового бойового модуля "Вій", встановлений на бронетранспортер "Дозор-Б". Він призначений для ураження воїнів піхоти, транспортних засобів, наземних об'єктів і повітряних цілей на висотах до 1000 м. Робота модуля здійснюється дистанційно на відстані до 50 м. Прицільна дальність до 2 км, темп стрільби - 3400 пострілів/хв.
"Укроборонпром" готовий забезпечити нашу армію високотехнологічною безпілотною технікою. Ми постійно розробляємо нову зброю і техніку і впроваджуємо ці розробки в життя", - заявив гендиректор концерну Роман Романов.
На презентації розробок були присутні міністр оборони України Степан Полторак і начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко.
Вищому керівництву держави показали й інші досягнення "Укроборонпрому": новий 60-мм міномет за стандартами НАТО, авіаційні ракети Р-27, виготовлені з вітчизняних комплектуючих, снайперську зброю і бронетанкову техніку.
У мережі також з'явилося відео з новим багатоцільовим транспортним засобом "Фантом".


Раніше повідомлялося, що 26 серпня на одному з полігонів України Олександр Турчинов взяв участь у запуску нового ракетного озброєння.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?