Гучне вбивство в Лощинівці: роми написали гнівного листа Авакову
Категорія
Події
Дата публікації

Гучне вбивство в Лощинівці: роми написали гнівного листа Авакову

Гучне вбивство в Лощинівці: роми написали гнівного листа Авакову

Глава коаліції ромських організацій в Україні "Стратегія 2020" Володимир Кондур звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням втрутитися в ситуацію з примусовим виселенням ромів з села Лощинівка Одеської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Кондур написав листа, в якому він звинувачує місцеву владу в порушенні прав ромів і бездіяльності. «Мешканцями села Лощинівка в результаті їх протиправних дій були розгромлені і розбиті будинки, в яких живуть ромські сім'ї, а самі роми змушені були тікати з села, - йдеться в повідомленні. - Бездіяльність влади і поліції в Ізмаїльському районі призвели до такої ситуації, яка формує негативну оцінку з боку українського суспільства, яка призводить до расової, міжетнічної ворожнечі і суперечить задекларованим намірам розвитку правової держави», - йдеться у зверненні.
Наприкінці звернення Кондур поставив питання про притягнення до кримінальної відповідальності сільського голову Лощинівка, а також проведення службового розслідування щодо керівників поліції, які відповідають за порядок в Ізмаїльському районі та в зазначеному селі.
Лист також адресовано уповноваженому Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковській.
Нагадаємо, 27 серпня в Лощинівці було знайдено тіло дівчинки 2007 року народження з ознаками насильницької смерті. За підозрою у вбивстві правоохоронці затримали представника ромської національності.
Місцеві жителі збунтувалися через вбивство дівчинки. У селі відбулися масові заворушення. Були пошкоджені будинки місцевих ромів. Жителі Лощинівки зажадали виселити ромів із села.
Як повідомляв ONLINE.UA, 28 серпня стало відомо про рішення ГУ Нацполіції в Одеській області виселити ромів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?