Помер актор Джин Уайлдер: біографія і фото легендарного Віллі Вонки
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Помер актор Джин Уайлдер: біографія і фото легендарного Віллі Вонки

Помер актор Джин Уайлдер: біографія і фото легендарного Віллі Вонки
Джерело:  Daily Mail

У США у віці 83 років помер голлівудський актор Джером Сілберман, відомий під псевдонімом Джин Уайлдер (Gene Wilder).
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.
Причиною смерті актора, за словами його племінника, стали ускладнення, викликані хворобою Альцгеймера.


Джин Уайлдер зіграв роль чарівника-кондитера у фільмі "Віллі Вонка і шоколадна фабрика" по книзі Роальда Даля, знятому в 1971 році. Ця картина була номінована на премію "Оскар" за кращу музику, а сам Уайлдер - на "Золотий глобус" за кращу чоловічу роль.


Він також двічі номінувався на "Оскар" - за роль другого плану в комедії "Продюсери" (1968) і за кращий адаптований сценарій в стрічці "Молодий Франкенштейн" (1974).


У 2003-му Джин Уайлдер став лауреатом премії "Еммі" як кращий запрошений актор в комедійному серіалі.Він випустив ряд книг, займався режисурою. А кілька років тому став героєм популярного мема Condescending Wonka ("Ну давай, розкажи мені...").


Джером Сілберман народився у 1933 році в єврейській родині Вільяма і Джин Сілберманів. У 13 він став брати уроки акторської майстерності, а в 15 вже виступив на сцені у виставі "Ромео і Джульєтта". У 1951 році закінчив Washington High School.
Відзначимо, що батьки виховували актора як єврея, але він зберіг тільки Золоте правило в якості своєї філософії. В інтерв'ю, опублікованому в 2005 році, він охарактеризував себе як «єврей-буддист-атеїста».
Після знайомства з режисером Мелом Бруксом почав зніматися в кіно. Разом вони створили комедійний фільм жахів "Молодий Франкенштейн". У драмі "Бонні і Клайд" актор знімався з Уорреном Бітті і Фей Данауей.
Сценічне ім'я актор склав з двох частин: ім'я на честь Джина - героя романів Томаса Вулфа, і прізвище - на честь улюбленого письменника - Торнтона Уайлдера.
Він пробував себе в режисурі, дебютувавши в 1975 році комедією "Пригоди хитромудрого брата Шерлока Холмса", і зняв ще кілька фільмів, найбільш відомим з яких стала романтична комедія "Жінка в червоному" (1984).
У 1990-ті роки актор майже перестав зніматися, зрідка з'являючись в невеликих гостьових ролях в телесеріалах і різних телешоу. В кінці 1990-х в телеадаптаціі знявся книги "Аліса в країні чудес" Льюїса Керролла.
Набагато більше уваги, ніж акторства, літній актор став приділяти літературі, випустивши ряд книг: мемуари "Поцілуй мене, як незнайомка: Мої пошуки в любові і мистецтві" (2005), романи "Моя французька шлюшка" (2007), "Жінка, яка не буде" (2008) і "Що за штука називається любов'ю" (2010).


Актор був одружений чотири рази. Перші два його шлюби закінчилися розлученнями, третя дружина, актриса Джильда Раднер померла від раку яєчників. Її смерть привела до того, що Уайлдер взяв активну участь у заснуванні Центру імені Джильди Раднер в Лос-Анджелесі.

Уайлдер і Джильда Раднер
У 1991 році Уайлдер одружився в останній раз, на Карен Бойєр.


У 1999 році у Джина діагностували неходжкінську лімфому, але в березні 2005 стало ясно, що захворювання увійшло в стадію повної ремісії.
Помер 29 серпня 2016 року в своєму будинку в Стамфорді (штат Коннектикут) в результаті ускладнень, викликаних хворобою Альцгеймера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?