У Гройсмана зробили важливу заяву щодо вугілля з окупованого Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана зробили важливу заяву щодо вугілля з окупованого Донбасу

У Гройсмана зробили важливу заяву щодо вугілля з окупованого Донбасу
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості в уряді Володимира Гройсмана Ігор Насалик розповів, що Україна більше не потребує постачання вугілля з території окупованого Донбасу, оскільки замінила його сировиною з інших країн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112.ua".
"Ще шість-сім місяців тому ми могли сказати, що без антрациту із зони АТО ми не обійдемося взагалі. Зараз ми компенсували антрацитову групу з інших країн", - сказав глава Міненерговугілля.
Також він додав, що в Україну вже прибуло перше судно з вугіллям з ПАР, згідно з розробленим раніше планом.
За словами Насалика, Кабмін був змушений відмовитися від поставок вугілля з Донбасу в зв'язку з підвищенням інтенсивності бойових дій, проблемами з рухомим складом, а також несвоєчасними поставками сировини.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Насалик розповідав, що Україна зверталася за допомогою до Росії в період пікової літньої спеки з проханням надати технічну допомогу додатковими поставками електроенергії, проте отримала відмову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?