Документ Кабміну про мир на Донбасі: з'явилося важливе уточнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Документ Кабміну про мир на Донбасі: з'явилося важливе уточнення

Документ Кабміну про мир на Донбасі: з'явилося важливе уточнення

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вніс уточнення в затверджену Кабінетом міністром Концепцію державної цільової програми "Відновлення і розвиток миру в східних регіонах України".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Туки.
"Змушений внести деякі роз'яснення щодо Концепції, яка сьогодні була затверджена урядом. По-перше. У цьому документі мова йде виключно про території, контрольовані урядом. По-друге. Термін "розвиток миру" - не вигадка чиновників або депутатів. Peacebuilding - міжнародний термін , який (грубо) означає повернення мирного життя на постконфліктних територіях, або на територіях, що перебувають в зоні ризику виникнення конфліктів", - написав він.
"По-третє. Ця Концепція широко обговорювалася нами на зустрічах і громадських слуханнях як за участю представників влади різного рівня, так і з громадськістю. Вона не має ніякого грифа, і для повної прозорості ми тільки прийняли рішення про виклад цієї інформації на сайті Міністерства і на сторінці в ФБ", - додав Тука.
Заступник міністра також зазначив, що затверджений документ схвалений багатьма міжнародними організаціями, великою кількістю Рад різного рівня і багатьма громадськими організаціями.
"Також хочу відзначити, що ця концепція (точніше - сам процес відновлення і розвитку світу) є складовою частиною важливого процесу деокупації тимчасово неконтрольованих територій", - підкреслив Тука.
Раніше повідомлялося, що Георгій Тука різко висловився з приводу ідеї народного депутата від "Народного фронту" Вікторії Сюмар провести всеукраїнський референдум про долю Донбасу і Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?