Конфлікт навколо е-декларування: влада зробила гучну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Конфлікт навколо е-декларування: влада зробила гучну заяву

Конфлікт навколо е-декларування: влада зробила гучну заяву

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації підтвердила надання атестата на комплексну систему захисту інформації системи електронного декларування.
Про це повідомив глава служби Леонід Євдоченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Недоліки, допущені компанією-розробником, усунені. Держспецзв'язку виконала всі зобов'язання щодо функціонування системи електронного декларування", - заявив він.
Також Євдоченко підкреслив, що службою було "дано позитивний експертний висновок на комплексну систему захисту інформації реєстру в обсязі, необхідному для подання, зберігання і відображення інформації.
«Атестат відповідності сьогодні (31 серпня) буде переданий до Національного агентства з протидії корупції", - додав чиновник.
Варто відзначити, що відмова у видачі атестату на використання програми е-декларування викликала гучний скандал, оскільки ця система була однією з умов отримання Україною траншу МВФ і впровадження безвізового режиму з Євросоюзом.
Нагадаємо також, що раніше в Євросоюзі заявили, що запуск тестового режиму електронного декларування в Україні практично не має сенсу і може стати контрпродуктивним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?