Путін відклав "підпорядкування" України: з'явився прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відклав "підпорядкування" України: з'явився прогноз

Путін відклав "підпорядкування" України: з'явився прогноз
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда вважає, що  президент Росії Володимир Путін  відклав "підпорядкування" України як мінімум на рік, однак продовжує розхитувати ситуацію всередині України і Євросоюзу.


Про це Магда написав своїй статті для ONLINE.UA.


За словами політолога, Путін очікує зміни лідерів низки країн, щоб далі вести переговори з "більш поступливими" політиками, які, на думку Кремля, займають більш конструктивні позиції.


"Путін, судячи з усього, розраховує пересидіти західних лідерів і дочекатися нових учасників переговорів - більш згідливих і здатних на діалог з ним. На відміну від західних і українських політиків, російський президент практично не залежить від волі виборців, тому може дозволити собі чекати нових партнерів для переговорів замість тих, які займають неконструктивну, з точки зору Кремля, позицію. Напевно, з боку це нагадує карткову гру, під час якої досвідчений шулер підбирає необхідний розклад ", - написав Магда.


Він також зазначив, що президент РФ намагатиметься показати західним політикам, що Україна не варта підтримки з їхнього боку.


"Висновок буде не надто оптимістичним: Росія вирішила, що може дозволити собі не форсувати підпорядкування України, але навряд чи відмовиться від розхитування ситуації всередині нашої країни і подальшого розхитування стабільності всередині ЄС. Путіну необхідно створити картинку, що дозволяє в діалозі з Заходом аргументовано повторювати тезу про "failed state" під синьо-жовтим прапором, не вартою підтримки західних партнерів. Уже в наступному році російський президент готується спілкуватися з новими ключовими політичними гравцями Заходу ", - підкреслив Магда.


Нагадаємо, що в листопаді відбудуться вибори президента США, а вже навесні може бути переобраний і президент Франції Франсуа Олланд.


"Україні ж необхідно цю паузу використовувати для реформування країни і зміцнення своїх позицій, донесення до європейців власних вражень жертви гібридної агресії", - порадив експерт.


Повний текст статті  читайте на ONLINE.UA: Затишшя перед бурею: Путін узяв небезпечну паузу в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?