Росії висунули серйозні звинувачення за війну в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Росії висунули серйозні звинувачення за війну в Сирії

Росії висунули серйозні звинувачення за війну в Сирії
Джерело:  news.liga.net

Глави МЗС Франції, Італії, Німеччини, Великобританії і США, а також верховний представник ЄС Федеріка Могеріні зробили спільну заяву щодо Сирії, звинувативши Росію в небажанні вирішувати конфлікт дипломатичним шляхом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Лігу", яка цитує документ, розміщений на сайті Держдепу США.

Про небажання Росії вирішувати конфлікт у Сирії дипломатичним шляхом свідчить, за словами західних політиків,  напад на гуманітарний конвой, наступ в Алеппо і інші події.

"Руйнівні події в Сирії на цьому тижні підкреслили те, про що ми говорили: на Росії лежить тягар довести, що вона хоче і може вжити надзвичайних заходів, щоб врятувати дипломатичні зусилля для відновлення режиму припинення бойових дій, надати безперешкодний доступ гуманітарної допомоги і створити умови , необхідні для відновлення переговорів під егідою ООН про політичний перехід ", - йдеться в заяві.

Росію закликали виконати свою обіцянку і сфокусуватися на боротьбі проти терористичної організації "Ісламська держава".

Політики наголосили, що терпіння до неможливості або небажання Росії дотримуватися зобов'язань не безмежне.

Тим часом США, Великобританія і Франція зажадали скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН, присвячене ситуації в сирійському місті Алеппо. Зустріч в Нью-Йорку може відбутися в неділю о 10:00 за місцевим часом.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Організація Об'єднаних Націй призупиняє всі гуманітарні операції в Сирії після авіаудару по гуманітарному конвою ООН в провінції Алеппо, в результаті якого загинули щонайменше 12 представників гуманітарних служб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?