Путіну напророчили палацовий переворот і пояснили, хто його почне
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіну напророчили палацовий переворот і пояснили, хто його почне

Путіну напророчили палацовий переворот і пояснили, хто його почне

У Росії створюються ідеальні умови для палацового перевороту і повалення президента РФ Володимира Путіна, який може почати В'ячеслав Володін, якого голова Кремля запропонував на посаду спікера Держдуми.

Таку думку висловив журналіст Віталій Портніков, передає ONLINE.UA з посиланням на його статтю на  Радио Свобода.

«Створюється ідеальна ситуація для палацового перевороту. Путін контролює тільки чекістів, але в разі соціальних потрясінь вони не здатні тримати удар», — переконаний він.

Також журналіст нагадав, що «протистояння з армією чекісти завжди програвали, як про це свідчить сумна доля Лаврентія Берії (найближчий поплічник Йосипа Сталіна, після його смерті намагався захопити владу але був заарештований і страчений – Ред.)».

Портніков звернув увагу на те, що у Росії вищі державні посади займають чужі Путіну люди: «прем’єр-міністр Дмитро Медведєв – висуванець «сім’ї» Єльцина, як і міністр оборони Сергій Шойгу. Голова Держдуми В’ячеслав Володін – виходець із «Отєчества», голова Ради Федерації Валентина Матвієнко – протеже Євгена Примакова».

«А ось соратники Путіна Сергій Іванов і Сергій Наришкін втратили вищі посади, хоча і дуже хотіли зберегти владу», — підкреслив він.

У той же час журналіст додав, що «така кількість «чужих» – це зовсім не гарантія перевороту, але хороше пояснення того, чому в критичній ситуації російські керівники не будуть триматися за Путіна».

Портніков нагадав, що у велику політику Володін прийшов як заступник голови, а пізніше керівник фракції руху «Отєчество» – «Вся Росія». Цей рух очолювали мер Москви Юрій Лужков і екс-прем’єр Євген Примаков, який перебував у непримиренній опозиції до Путіна і його партії «Єдінство». Протистояння двох кланів було настільки серйозним, що в Держдумі «Єдінство» увійшло в союз з комуністами, щоб ізолювати «Отєчество» і не дати йому посад у керівництві парламентом.

Нагадаємо, раніше політичний експерт Євген Магда у статті для ONLINE.UA розповів про небезпечну паузу, яку взяв президент РФ Володимир Путін щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?