Росію піймали на новому фейку про Україну: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Росію піймали на новому фейку про Україну: з'явилися подробиці

Росію піймали на новому фейку про Україну: з'явилися подробиці
Джерело:  stopfake.org

Російські сайти розповсюдили інформацію про намір українського уряду скасувати пенсії і розпродати землі сільськогосподарського призначення заради  траншу МВФ, однак, в Україні спростували ці дані.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Stopfake.org.


Так, сайти "Україна.ру" і українські "Вести" писали про скасування пенсій і про введення негайної приватизації земель сільськогосподарського призначення, а також про те, що в знятті мораторію на продаж землі нібито «безпосередньо зацікавлені представники європейських і американських компаній».


"Наш законопроект передбачає продаж прав оренди землі, а не прямий її продаж, як планувалося раніше", - спростовує таку інформацію міністр аграрної політики України Тарас Кутовий.



«Не відповідають дійсності і заяви про апеляційне оскарження пенсій. Насправді в тексті меморандуму йдеться про пенсійну реформу і прийняття кількох десятків окремих документів», - підкреслюють журналісти Stopfake.org.


Крім іншого, невірну інформацію російських пропагандистів також спростував глава уряду Володимир Гройсман.



"Ви говорите про те, що МВФ вимагає від України підняти пенсійний вік до 65 років. Я офіційно заявляю як прем'єр-міністр країни, це - неправда... Це брехня... Це перша позиція... І позиція номер два... Ніде не написано про продаж українських земель... Тому це брехня номер два... а які ви меморандуми читаєте? Можливо, ви їх самі пишете, а потім поширюєте? І знову ж лякаєте людей», - підкреслив прем'єр-міністр.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  український фрегат підплив до берегів Криму, незважаючи на проведення Росією військових навчань "Кавказ 2016", чим спростував фейки про міць російської армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?