Вандали в Києві поглумилися над знаменитим пам'ятником: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

Вандали в Києві поглумилися над знаменитим пам'ятником: опубліковані фото

Вандали в Києві поглумилися над знаменитим пам'ятником: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

У Києві невідомі вандали облили червоною фарбою пам'ятник Володимиру Великому - найстаріший скульптурний пам'ятник столиці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
За словами спікера Головного управління Національної поліції в місті Києві Оксани Блищик, правоохоронці внесли повідомлення про правопорушення в журнал Єдиного обліку.
"Було повідомлення. На місці відпрацювала оперативно-слідча група. Пам'ятник облили червоною фарбою, імовірно, зі скляної ємності. Повідомлення внесено в журнал Єдиного обліку», - розповіла Блищик.
За її словами, зараз вирішується питання про кваліфікацію правопорушення.
Відзначимо, пам'ятник Володимиру Великому - найстаріший скульптурний пам'ятник Києва, споруджений в 1853 році, його загальна висота - 20,4 м, скульптура виконана з бронзи.
Хреститель Русі Володимир зображений в плащі з великим хрестом в правій руці і великокнязівською шапкою в лівій руці, статуя підноситься на 16-метровому постаменті.
Як повідомляв ONLINE.UA, в російському місті Сургут невідомі облили фарбою пам'ятник радянському диктатору Йосипу Сталіну, що викликало бурхливу реакцію користувачів мережі.











Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?