Експерти Bellingcat посміялися з нового звіту Росії щодо MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти Bellingcat посміялися з нового звіту Росії щодо MH17

Експерти Bellingcat посміялися з нового звіту Росії щодо MH17
Джерело:  online.ua

Експерти міжнародної групи розслідувань Bellingcat заявили, що міністерство оборони Росії своєю заявою про те, що російські ВКС не зафіксували на підльоті до збитого на Донбасі в 2014 році Boeing 777 об'єктів, довели підробку власних заяв щодо MH17 дворічної давнини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ru.bellingcat.com.
Аналітики відзначають, що російське Міноборони представило нібито недавно виявлені дані радарів, що демонструють повітряну обстановку над Україною 17 липня 2014 року - в день, коли був збитий MH17.
Згідно з презентацією російського Міноборони, радар зафіксував і відстежував Boeing 777 з 13:04 UTC (16:04 за місцевим часом).
При цьому 21 липня 2014 (літак був збитий 17 липня 2014 роки) Міноборони РФ заявляло, що російськими засобами контролю повітряної обстановки був зафіксований набір висоти літаком українських ВПС, імовірно Су-25, в напрямку малазійського Boeing 777. «Віддалення літака Су-25 від «Boeing 777» склало від 3 до 5 км», - повідомляли в 2014 в Міноборони РФ.




У 2014 році російське оборонне відомство також заявило, що незабаром після початку руйнування MH17 на радарі з'явився об'єкт, який був літаком, які перебували поблизу від Boeing 777.


При цьому 26 вересня 2016 року, відзначають аналітики Bellingcat, була викладена інша версія подій, де Су-25 не згадувався.


Згідно із заявою Міноборони РФ, біля MH17 не було взагалі ніяких об'єктів.


«Таким чином, саме Міноборони Росії підтвердило розслідування Bellingcat, в якому ми довели, що дані, представлені МО РФ на прес-конференції 21 липня 2014 року, були помилкові», - сказано в повідомленні Bellingcat.


При цьому 26 вересня в Росії була представлена ​​траєкторія польоту MH17 перед катастрофою, відзначають аналітики Bellingcat.



На думку експертів, представлена траєкторія не відповідає заявам Міноборони РФ від 21 липня 2014 року. Тоді повідомлялося. що MH17 нібито значно відхилився від курсу незадовго до авіакатастрофи.






Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав Раду Безпеки ООН повернутися до питання про створення міжнародного трибуналу з розслідування загибелі МН-17 над Донбасом в 2014 році, чим позлив постпреда РФ в ООН Віталія Чуркіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?