Треба вибрати, що страшніше: соцмережі продовжують обговорювати заяву Авакова про поліцію
Категорія
Україна
Дата публікації

Треба вибрати, що страшніше: соцмережі продовжують обговорювати заяву Авакова про поліцію

Треба вибрати, що страшніше: соцмережі продовжують обговорювати заяву Авакова про поліцію
Джерело:  online.ua

У соціальних мережах продовжують обговорювати  заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що українцям після вбивства патрульних в Дніпрі доведеться привчити себе до "презумпції правоти" поліцейських.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


«Нам просто треба вибрати, що страшніше: вмирати на вулицях і ховати поліцейських, або дати поліцейським більше повноважень, захистити їх і навчитися їх контролювати», - написав у своєму Facebook народний депутат Мустафа Найєм.


«І, ні, мені не дуже зрозумілі аргументи з розряду «вони самі винні», «їх не можна посилювати» і «ми будуємо поліцейську державу». Це занадто примітивні маніпуляції, вони не вирішують проблему і, що важливо, вони не відображають дійсність», - вважає Найєм.


«Я просто нагадаю, що якихось два роки тому ми створювали паніку при вигляді людини в міліцейській формі, в страху, що вона може нагрубити, затримати, побити», - продовжує нардеп.


«Чи змінилося щось за ці два роки? Можна привести багато прикладів, цифр і фактів про те, як всі ці синдроми все ще залишилися в системі. Але. Ось уже другу добу ті ж ми, по обидва боки монітора і державної служби ... співчуваємо рідним загиблих поліцейських, сердимося, лаємося і обурюємося вчорашньої трагедією, а багато хто з нас готові підтримати і захистити людей в уніформі поліції», - продовжує Найєм.


«Але ми дивний народ - нам простіше добити ногами зелений паросток, ніж виростити сильну дерево», - також пише народний депутат.


«Вважаю невиправданим боягузтвом і дурістю не забезпечувати поліцію усіма необхідними повноваженнями і захистом, тільки з тієї причини, що ми як суспільство не відчуваємо в собі сил і інтелекту її контролювати», - впевнений Найєм.


Дмитро Бондар: Дайте можливість мені самому захищатися (читай - мати можливість застрелити нападника), а не давати комусь там якісь там (презумпції винності), щоб теоретично встигли приїхати (а зазвичай не встигають) і захистити моє життя. Потрібен закон про зброю і легалізація короткоствола.


Михайло Камчатний: Згадайте про Криве Озеро і презумпцію правоти поліцейського, яке було там продемонстровано.


Олексій Кучеренко: А які ще повноваження потрібно дати нашим поліцейським?! Чого їм зараз не вистачає?! Може бути, дати більше патронів для регулярних тренувань?! Вони відстрілюють за рік раз у сто менше, ніж їх американські прототипи, думаю. Не перегинайте палицю з цими "повноваженнями" - історію почитайте, до чого потім це призводить. Починаючи з Івана Грозного і Йосипа Віссаріоновича.


Сергій Борічевській: Так Пугачов теж міліціонер, презумпція правоти на нього буде поширюватися?


«Це, мабуть, цікавіше навіть за "закони 16 січня". Аваков під шумок вчорашньої трагедії в Дніпрі вирішив законодавчо закріпити якусь "презумпцію правоти поліцейського". І "підкоряйся, а потім оспорюй", - пише в Facebook блогер і волонтер Роман Синіцин.


«Прикриваючись причому міжнародним досвідом. Але у нас тут свій досвід. Досвід фасадної реформи зі зміною табличок з міліції на поліцію. Досвід кримінальних авторитетів в постійних поліцейських комісіях (Фадєєва - Москву вже всі забули?) Досвід проведення атестації для галочки, з реальним відсотком звільнень в якихось смішних цифрах, причому ці цифри навіть не озвучуються», - продовжує Синіцин.


«Аваков і купа його потішних радників намагаються розповісти суспільству, що у нас повністю нова поліція. Не реформувавши слідство, оперативний блок, не реформувавши райвідділи, залишивши ключових упирів в системі. Просто перейменувавши «Беркут» в "спецпідрозділ поліції". Підкоряйся і оспорюй », - написав Синіцин і опублікував скріншот із заявою Авакова.



Наталя Яртись: Нормальна практика - виконувати вказівки та накази поліції, а якщо не згодні, оскаржити в суді. Або будемо мордобої і перестрілки на вулицях влаштовувати, хто сильніший, той і правий?



«Презумпція правоти поліції? Ви це серйозно? Що у нас нового? Патрульна поліція?», - пише в Twitter блогер Роман Донік.



Геннадій Повш: Куди бігли б Луценко з Аваковим в 2013 році, при наявності такої презумпції у МВС? А якщо ми захочемо вийти на Майдан зараз ...


Who cares ?: По адмінку - це норм, за умови норм судів, точне формулювання, до речі, презумпція провини.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Дніпрі відбулася церемонія прощання з убитими напередодні патрульними поліцейськими, в якій взяли участь тисячі людей, а також керівництво області, МВС і поліції, Генеральної прокуратури.


Всі  подробиці вбивства патрульних поліцейських в Дніпрі читайте на ONLINE.UA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?