Російські винищувачі влаштували інцидент з ісландським пасажирським літаком
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські винищувачі влаштували інцидент з ісландським пасажирським літаком

Російські винищувачі влаштували інцидент з ісландським пасажирським літаком
Джерело:  online.ua

ЗМІ повідомили про те, що два російські бомбардувальники Ту-22М пролетіли в безпосередній близькості від ісландського пасажирського літака, що прямував з Рейк'явіка в Стокгольм.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Local.


За даними видання, інцидент стався 22 вересня в повітряному просторі Ісландії неподалік від кордону з Норвегією.


Як повідомило ЗМІ, два Ту-22М пролетіли з вимкненими транспондерами, не повідомивши місцевій диспетчерській службі про свій передбачуваний маршрут.


Видання зазначає, що коли російські військові літаки наблизилися на близьку відстань до літака, диспетчерський центр Ісландії зв'язався з пілотом лайнера і повідомив про бойову авіацію.


«Я подивився з вікна і незабаром побачив, як два російські бомбардувальники летять строєм», - заявив пілот ісландського пасажирського літака.


У той же час в посольстві Росії в Ісландії повідомили, що маневр не є небезпечним.


«Це просто пропаганда говорити, що російські літаки літають без пристроїв, що визначають місце розташування, адже літаки НАТО також роблять це», - заявив радник посольства РФ в Ісландії Олексій Шадський.


Як повідомляв ONLINE.UA, поява американського патрульного літака P-8A Poseidon над акваторією Чорного моря показує, що Пентагон серйозно ставиться до появи в портах окупованого Криму підводних човнів, які можуть нести крилаті ракети "Калібр", заявив військовий експерт Костянтин Машовець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?