В Україні перевірять чиновників з родичами-остров'янами
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні перевірять чиновників з родичами-остров'янами

В Україні перевірять чиновників з родичами-остров'янами
Джерело:  online.ua

У Національному агентстві з попередження корупції здійснюють перевірку інформації, викладеної в сюжеті «ТСН. Тиждень» від 25 вересня 2016 року по приводу наявності громадянства інших держав у членів сімей окремих осіб, які подали майнові декларації до Єдиного державного реєстру декларацій.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАЗК.


«Мова йде про внесені до Реєстру дані про приналежність членів сімей декларантів громадянства Республіки Вануату. Зокрема, перевіряється інформація щодо Я.В. Мосейко, А.В. Колесника, Е.В. Литвинова та інших », - сказано в повідомленні.


Також підкреслюється, що про результати перевірки буде повідомлено після її завершення.


Відзначимо, в розслідуванні ТСН йдеться, що дружина колишнього заступника голови Вищого спеціального суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгена Литвинова Людмила (громадянка Вануату) задекларувала продаж нерухомості на Вануату на загальну суму 2 248 866 гривень в 2015-2016 роках.


Суддя Пологівського районного суду Запорізької області Яків Мосейко вказав у своїй декларації 2 дочок, які є громадянками Вануату.


Голова Смілянської районної державної адміністрації Черкаської області також вказав в декларації дружину-громадянку Вануату, яка задекларувала житловий будинок, автомобіль Mazda (2004 рік випуску), а також 63 тис. гривень в якості доходу від підприємницької діяльності.


Відзначимо, що Вануату - держава в Тихому океані, розташована на 83 островах, яка на заході межує з економічною зоною Австралії. Населення Вануату в 2015 році становило близько 260 тисяч осіб.


Як повідомляв ONLINE.UA,  починаючи з 1 вересня в Україні запустилася система електронного декларування, однак для частини користувачів сайт залишається недоступним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?