Парламентер по Донбасу назвав дев'ять важливих речей про війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламентер по Донбасу назвав дев'ять важливих речей про війну на Донбасі

Парламентер по Донбасу назвав дев'ять важливих речей про війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Представник української сторони на переговорах в Мінську Євген Марчук розповів основні реалії  війни на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Марчука.


Так, він виділив дев'ять важливих аспектів щодо конфлікту на Донбасі:

  1. Поки президент Росії Володимир Путін публічно відстоює позицію про відсутність російських військових на Донбасі, Росія не візьме для розгляду жодного проекту договірного документа, в якому буде найменший натяк на її участь у війні на Донбасі.

  2. Ватажки так званої ЛНР і ДНР Ігор Плотницький і Олександр Захарченко, всі бойовики знають, скільки років тюремного ув'язнення їх очікує, згідно з українським законодавством, а тому будуть всіляко виступати проти врегулювання ситуації на Донбасі на українських умовах.

  3. Путін і його близьке оточення переконані, що ні НАТО, ні США не надішлють до України свої військові підрозділи для війни проти Росії. Також він не боїться українського військового, економічного, інформаційного потенціалів, як не боїться втратити посаду президента в найближче десятиліття. Крім іншого, в Держдумі РФ його партія "Єдина Росія" тепер має конституційну більшість, і при проведенні найкритичніших рішень у нього не буде жодних проблем.

  4. Україна не зможе один на один без величезних жертв вистояти проти Росії у військовому сенсі. Вистояти зможе тільки при консолідованій міжнародній підтримці країн-членів НАТО і перш за все США, Великобританії, ФРН.

  5. Президент США Барак Обама в 2016 році закінчує своє президентство і в завершення свого президентства він, швидше за все, не піде на різкі міжнародно-політичні рішення. У той же час, в Німеччині впав рейтинг канцлера Ангели Меркель, і в 2017 році в ФРН будуть вибори канцлера. Крім іншого, рішення про вихід Великобританії з ЄС завдало серйозного удару по єдності Євросоюзу.

  6. Не можна сподіватися, що після війни проти Грузії і проти України і після порушення десятків міжнародних договорів в сфері безпеки Путін буде далі дотримуватися правил міжнародної поведінки. Він не буде дотримуватися виконання нормандського-Мінських угод-домовленостей, в крайньому випадку буде маневрувати або буде трактувати їх по-своєму. При такій ситуації міжнародний формат значення не має. Дієвим може бути тільки ефективний міжнародний механізм невійськового примусу Росії до миру. Воювати з Росією за Україну ніхто не буде.

  7. Будь-який міжнародний формат не буде дієвим без участі в ньому Росії.

  8. Миротворча місія ООН малоймовірно приїде в Україну. Вся процедура ініціативи, прийняття рішення РБ ООН, формування та підготовки контингенту, фінансування, вивчення ситуації на місці, - на це піде не менше року.

  9. Як президент Росії Путін не боїться нічого, він переконаний, що ніхто не піде війною проти Росії і при владі він буде стільки, скільки захоче.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  глава Міноборони Степан Полторак заявив про недотримання перемир'я на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?