Порошенко плідно поговорив з президентом Ізраїлю: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко плідно поговорив з президентом Ізраїлю: з'явилися подробиці

Порошенко плідно поговорив з президентом Ізраїлю: з'явилися подробиці
Джерело:  president.gov.ua

27 вересня в Києві відбулася зустріч президента України  Петра Порошенка  з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.


Відзначається, що в ході зустрічі президенти домовилися про тимчасове працевлаштування українців в Ізраїлі: "Ми домовилися, що воно буде реалізовано найближчим часом. Угода була підписана 7 червня, і вже ратифікована Кнесетом. Очікую, що найближчим часом ця ратифікація відбудеться також і в Верховній Раді", - підкреслив Порошенко.


Також на зустрічі вдалося домовитися щодо Угоди про вільну торгівлю. «Ми домовилися прискорити переговори щодо укладення Угоди про вільну торгівлю, тому що це єдина антикризова міра, яка є абсолютно взаємовигідною. Я впевнений в тому, що найближчим часом ми зможемо продемонструвати прогрес в цьому напрямку», - сказав президент.


Крім іншого, український президент домовився в Рівліном про швидке проведення засідання Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.


«Очікую, що наші делегації досягнуть прогресу з питань подальшої лібералізації авіасполучення між нашими країнами - необхідно прибрати будь-які перешкоди для ізраїльських та українських компаній. Ми домовилися про практичний початок співробітництва в науково-технологічній сфері, розвиток туризму, співробітництво в аграрній сфері. Особливо українців цікавить унікальний досвід ізраїльтян в зрошувальному землеробстві», - зазначив президент України.


Крім іншого, представникам держави Ізраїль було запропоновано взяти участь в приватизації, яку проведуть в Україні в 2016-2017 роках. «Ми почули високу зацікавленість в цьому напрямку», - додав Порошенко.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Києві вшанували пам'ять 75 річниці трагедії в Бабиному Яру, на заході був присутній президент Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?