У США представили програму заселення Марса: з'явилися яскраві фото та відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У США представили програму заселення Марса: з'явилися яскраві фото та відео

У США представили програму заселення Марса: з'явилися яскраві фото та відео
Джерело:  РБК

У США презентували програму заселення Марса людьми: до 2035 року компанія SpaceX планує відправити на іншу планету 1 млн чоловік за 10 тисяч польотів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.


Глава компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що до 2035 року на Марс можна буде долетіти за 80 днів, а вартість польоту складе не більше $ 200 тис. з людини.


Виступаючи на конгресі Міжнародної астронавтичної федерації 27 вересня, розробник заявив про необхідність розвитку "міжпланетної цивілізації" і описав подробиці можливого польоту на Марс на безпілотному кораблі SpaceX Dragon.


"Ми можемо жити на Землі і нікуди не рухатися, а можемо стати міжпланетною цивілізацією. Головна мета - створити на Марсі поселення, місто. Саме тоді ми зможемо стати міжпланетним видом", - заявив Маск.


За його словами, вибір на користь Марса як планети, яку необхідно освоювати, був обумовлений непридатними умовами на Венері і наближеністю до сонця Меркурія.


"Єдиний розумний варіант стати міжпланетної цивілізацією - це вирушити на Марс. Якщо ми відправимося на місяць - то ми не станемо міжпланетною цивілізацією, тому що місяць - це супутник. Ранній Марс був таким, як зараз Земля. Марс отримує достатньо сонячного світла, у нього є досить розряджена атмосфера. Ми зможемо вирощувати рослини на його поверхні", - сказав глава SpaceX.


Він підкреслив, що на Землі - 7 млрд людей, а на Марсі - жодного.


"Це потрібно міняти", - додав Маск.


Глава SpaceX підкреслив, що зараз вартість польоту на Марс становить $ 10 млрд, і цю цінову політику необхідно змінити. За його словами, політ має бути не дорожчим за $ 200 тис, тобто співвідноситися за вартістю з будинком у США.


Презентуючи макет корабля, призначеного для польотів на Марс, Маск розповів, що кожен корабель можна буде використовувати 12-15 разів, один корабель зможе вмістити близько 100 осіб разом з їх багажем. За 10 тис. Польотів компанія планує доставити на Мрас 1 млн осіб


"З моменту першого польоту нам знадобиться від 40 до 100 років, щоб побудувати на Марсі самостійну цивілізацію", - уточнив Маск.


##### VIDEO_898973 #####


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Сенат США схвалив закон, який передбачає відправку американських астронавтів на Марс.














Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?