Це страшний удар по пропаганді Путіна - Андрій Піонтковський про гучний звіт щодо Boeing на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Це страшний удар по пропаганді Путіна - Андрій Піонтковський про гучний звіт щодо Boeing на Донбасі

Це страшний удар по пропаганді Путіна - Андрій Піонтковський про гучний звіт щодо Boeing на Донбасі
Джерело:  online.ua

Про те, якого удару по режиму Володимира Путіна завдасть звіт щодо

загибелі Boeing MH17 на Донбасі, де РФ фактично визнана причетною до злочину, і який літак хотіли збити проросійські бойовики влітку 2014 року, в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський політолог Андрій Піонтковський.



- Які наслідки оприлюдненої в середу, 28 вересня, доповіді Спільної слідчої групи (JIT), яка вела кримінальне розслідування катастрофи MH17 на сході України в липні 2014 року?


- Я не думаю, що після цього будуть якісь безпосередні адміністративні або політичні дії. Ми всі розуміємо, що міжнародна комісія підтвердила очевидні факти, які були зрозумілі кожному неупередженому спостерігачеві через кілька днів після того, як був збитий Boeing.


- Але російська пропаганда відчує це розслідування?


- Це страшний удар по російській пропаганді. Хоча вони вдарили самі по собі. Вони видали десяток різних версій: про українського льотчика, який збив літак, або про український "Бук" (розслідування чітко встановило, що літак був збитий з "Бука", привезеного з Росії, - ONLINE.UA). Найочевиднішим доказом для всіх, хто сумнівався, є ідіотизм російської пропаганди, яка видає винну сторону.


Читайте також: Ро

сія отримала гучні звинувачення: найголовніше в звіті щодо загибелі Боїнга MH17


Найбільш розумні і витончені охоронці путінського режиму пропонували теорію "мавпа з гранатою": мовляв, доведені до відчаю "шахтарі і трактористи" знайшли якийсь напіврозвалений "Бук", кудись торохнули і потрапили в Boeing. Але тепер є величезний масив доказів, який говорить, що цей злочин скоїли високопрофесійні люди, які все життя готувалися до такої роботи. Вже є імена і прізвища екіпажу - 20 осіб. Більш того, відомі імена 100 осіб, причетних до цього злочину. Я сподіваюся, що мова буде йти не тільки про виконавців, а й про тих, хто віддав накази, аж до головнокомандувача ЗС РФ. Тому що наказ збивати Boeing могла дати тільки людина високого рівня.


- На ваш погляд, удар по Boeing був навмисним?


- Професіонали такого класу не могли помилитися, вони розуміли, що на такій висоті йде не український військовий штурмовик, а цивільний літак. Хоча вони, мабуть, і зробили помилку.


- Яку?


- На мій погляд, вони переплутали літаки. Звичайно, це не питання компетенції слідства - визначати мотиви. Але, на мій погляд, збивання пасажирського літака було сценарієм для своєрідного Гляйвіца (провокація нацистської Німеччини для створення приводу нападу на Польщу в 1939 році, з чого почалася Друга світова війна, - ONLINE.UA). Хотіли збити пасажирський літак "Аерофлоту", щоб отримати можливість для великої військової кампанії проти України.


- Але все пішло не так...


- Тому була така дивна реакція Москви. Вночі був зібраний аналог Політбюро - Рада нацбезпеки. А чому? На іноземній території був збитий іноземний літак, де не було громадян РФ. Вночі зібрали Раду нацбезпеки, була хвилина мовчання. Цього не зробили щодо пасажирів російського літака, збитого над Єгиптом. Путін чомусь дзвонить Обамі і каже в стилі: це не я! Вони були розгублені, щось пішло не так. Це не так - збили не літак "Аерофлоту", а малайзійський.


Олександр Куриленко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?