У Луценка показали, в яких жахливих умовах живуть зеки в Україні: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У Луценка показали, в яких жахливих умовах живуть зеки в Україні: опубліковані фото

У Луценка показали, в яких жахливих умовах живуть зеки в Україні: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Призначений Генеральним прокурором України Юрієм Луценком глава департаменту Генпрокуратури щодо дотримання прав людини в місцях позбавлення волі В'ячеслав Свірець розповів про порушення в одній з українських колоній.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook правозахисника.
Свірець розповів, що 28 вересня вперше без попередження відвідав Райковську виправну колонію в Житомирській області. "Навіть бувалі наглядові прокурори, які були разом зі мною, зітхнули з полегшенням, вийшовши пізно ввечері за територію. Така установа просто не має морального права на існування! Про яке перевиховання може йти мова, коли люди позбавлені елементарного?! Перебування в таких умовах може лише загострити почуття ненависті і злоби до всіх навколо", - написав він.
"Уявіть - на 512 засуджених, які зараз там утримуються, в їдальні є тільки 30-40 тарілок і ложок! Варіантів два: або чекати, поки одні поїдять і передадуть посуд, або мати свій. Води в їдальні немає. У меню передбачені салати зі свіжих овочів, але ні овоча на території їдальні виявлено не було, як і слідів м'яса в супі. Лазня. На тих же 512 чоловік - 10 душів!!! Половина з них без вентилів. Слідів миття у лазні також не виявлено", - продовжив правозахисник.
"Деякі медикаменти прострочені всього лише на рік і кілька місяців. Аптечки для надання першої необхідної допомоги взагалі не існує. Санчастина в жахливому стані. Асортимент товару в магазині вражає: кілька пар тапочок, до десяти майок, упаковка гребінців і зубних щіток, - все. Особи, поміщені в дисциплінарний ізолятор, не мають доступу до питної води, оскільки кранів просто не існує. Вода надається на вимогу!" - додав глава департаменту ГПУ щодо дотримання прав людини.
"За результатами нашого візиту була звільнені від дисциплінарного ізолятора три людини, які були поміщені туди незаконно. Писати можна дуже багато, але це все ми відобразимо в довідці та актах реагування!", - резюмував В'ячеслав Свірець.
Також він опублікував фото, які зробив в колонії.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Юрій Луценко похвалився, що за час перебування на посаді Генпрокурора затримав за хабарництво вже 18 прокурорів.












Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?