В Україні пояснили, чому перешкод для безвізу з ЄС вже немає: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні пояснили, чому перешкод для безвізу з ЄС вже немає: опубліковано відео

В Україні пояснили, чому перешкод для безвізу з ЄС вже немає: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції Павло Петренко провів переговори з єврокомісаром Йоганнесом Ханом про прийняття рішення щодо безвізового режиму для України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на канал 112.
"З понеділка українська делегація Мін'юсту перебуває в Брюсселі. Ми провели безліч зустрічей з депутатами Європейського парламенту, які повинні проголосувати в сесійній залі остаточне рішення щодо безвізу для українців. Ми сьогодні зустрічалися з єврокомісаром Ханом, з єврокомісаром Юровою, які ще раз підтвердили: Україна виконала всі без винятку зобов'язання перед європейською стороною про впровадження безвізового режиму, і український народ заслуговує на запровадження безвізового режиму буквально в найближчі тижні", - розповів міністр.
"Наше завдання, як делегації Міністерства юстиції - презентувати ті реальні зміни, які є в секторі юстиції, боротьби з корупцією, розвіяти ті міфи, які поширюють тут певні сили, наближені до Російської Федерації. Я вважаю, що ми це успішно зробили, тому що навіть ті депутати Європарламенту, які відносяться до так званих скептиків, після презентації реальних змін, які відбулися в Україні за останніх 2,5 року, не мають жодних аргументів, щоб не голосувати за безвіз для українців", - додав він.
За словами Петренка, сьогодні єврокомісари ще раз підтвердили, що вони докладають всіх зусиль, щоб всі європейські інституції в найближчі тижні прийняли позитивне рішення для України.
"Немає ніяких політичних перешкод для цього. На технічному рівні Україна виконала безпрецедентну кількість зобов'язань перед ЄС. Нагадаю, це 156 пунктів, які в минулому році були виставлені як зобов'язання для України. Ми виконали всі ці пункти", - розповів глава Мін'юсту.
За його словами, Україна показала результат саме в імплементації законодавства: "Це і початок судової реформи (я хочу відзначити рішення парламенту, який зібрався на позачергове засідання і звільнив тих суддів, які порушили присягу), і те, що наші антикорупційні органи вже функціонують, те, що у нас є електронна система декларування (якої немає, до речі, в більшості країн ЄС), це і реформа в системі юстиції щодо безоплатної правової допомоги, це і реформи, які проводить Мін'юст. Хан і Юрова чітко зазначили, що ми показуємо зараз за 25 років реальні реформи і зміни країни, які не робили попередні уряди. І українці точно отримають безвізовий режим. У мене є таке відчуття після тих десятків зустрічей, які ми провели в Брюсселі, що у нас буде позитивний результат і позитивні новини".
Петренко додав, що "українське питання не пов'язане з грузинським або якимись ще".
"Українці справді заслуговують на отримання безвізу, тому що ми показали європейцям не просто декларації, а реальні результати щодо тих реформ, які вони визначають як пріоритетні. Про рішення, які готує Євросоюз для України - немає рішень, які б обмежували пересування, це міфи, хочу їх розвіяти. Насправді імплементація законодавчої ініціативи, яка була проголосована комітетом, полягає в тому, що українці зможуть, використовуючи біометричний паспорт, перетинати Шенгенську зону і вільно пересуватися по ЄС і країнам Шенгену. Звичайно, при перетині кордону ставитимуть запитання про повернення, дату повернення...", - повідомив міністр.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?