У Росії випадково сказали правду про те, хто збив Boeing на Донбасі: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії випадково сказали правду про те, хто збив Boeing на Донбасі: з'явилися подробиці

У Росії випадково сказали правду про те, хто збив Boeing на Донбасі: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Російське державне інформаційне агентство досі не видалило новину про те, як бойовики так званої ДНР хвалилися про нібито збитий український літак АН-26 на Донбасі в 2014 році, в той час як за фактом був збитий  Boeing 777 рейса МН17.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку в Facebook українського журналіста Дениса Казанського.


«У це важко повірити, на англомовній версії сайту російського агентства ТАСС досі висить новина про те, як «ополченці» збили український літак Ан-26 під Торезом. Новина, розміщена 17 липня 2014 року», - написав Казанський і опублікував відповідне посилання.


«Так-так, це про той самий "Боїнг". Ніякого Ан-26 не було. Звідусіль потерли, а тут два роки явка з повинною висить», - додав Казанський.


«Ополченці самопроголошеної «Донецької народної республіки» (ДНР) збили військово-транспортний літак Ан-26 ВПС України на околиці міста Тореза, розповіли очевидці. За їх словами, в АН-26 потрапила ракета, він впав на землю і загорівся», - сказано в тексті новини на ТАСС.



Як повідомляв ONLINE.UA,  ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко заявив, що відповідальність за крах малайзійського Боїнга на Донбасі лежить на Україні.


Нагадаємо, раніше міжнародна група слідчих зробила висновок про те, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", ракетою якого був збитий малайзійський Боїнг на Донбасі 17 липня 2014 року, був доставлений з Росії. Глава департаменту розслідувань поліції Нідерландів Гілберт Пауліссен заявив, що Боїнг був збитий ракетою 9М38. ЗРК "Бук", який був привезений на схід України з РФ, а потім повернутий у Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?