Безсовісний бандит - The New York Times жорстко пройшлася по Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Безсовісний бандит - The New York Times жорстко пройшлася по Путіну

Безсовісний бандит - The New York Times жорстко пройшлася по Путіну
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін  стрімко перетворює РФ в націю злочинців і веде себе як безсовісний бандит, порушуючи прості правила пристойності своїми діями в Україні і в Сирії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на редакційну колонку The New York Times.


Журналісти видання підкреслюють, що завдання Росії як одного з п'яти постійних членів Ради безпеки ООН - дотримуватися міжнародного права. Однак своїми діями в Україні і Сирії Росія не тільки порушує правила, покликані встановити мир, але і всі загальнолюдські норми пристойності.


У колонці йдеться, що цю гірку правду про країну-агресора 28 вересня озвучили двічі: спершу слідча група, очолювана Нідерландами, оголосила, що ракета класу "земля-повітря", що збила MH17 з 298 пасажирами на борту, була пущена з Бука, переданого Кремлем бойовикам Донбасу, пізніше Бук повернувся в РФ. Тим часом в Сирії авіація Росії і президента САР Башара Асада зруйнувала два госпіталі в контрольованому сирійською опозицією Алеппо.


Редактори NYT відзначають, що країна-агресор щосили намагається звинуватити Україну в катастрофі MH17, однак оприлюднений в середу звіт ясно показує не тільки використання російського Бука, а й спроби Кремля приховати свою провину.


Ряд західних чиновників неодноразово звинувачували Росію у військових злочинах, відзначає NYT. Цим звинуваченням можна дати хід по міжнародних каналах, навіть якщо Кремль буде блокувати звернення до міжнародного трибуналу в Гаазі.


"Потрібно також розглянути можливість нових санкцій. Містер Путін, без сумніву, буде чинити опір будь-яким подібним діям, використовуючи своє право вето в Радбезі, але якою б не була його реакція, Сполучені Штати повинні підтримати Україну в її прагненні привести винних до відповідальності", - підкреслює редакційна колегія видання в своїй колонці.


Путіну подобається думати, що він поверне Росії минулу велич, відзначають журналісти NYT.


"Але його безсовісна поведінка - вбивство мирних громадян в Сирії і Україні, анексія Криму, хакерські атаки на американські урядові відомства, руйнівні конфлікти вдома - дають підставу вважати, що конструктивне партнерство заради миру - останнє, про що він думає", - пише NYT.


Як повідомляв ONLINE.UA, відомий російський журналіст  Аркадій Бабченко вважає, що, хоч нібито президент Росії Володимир Путін не має безпосереднього відношення до краху пассажірскомго Boeing MH17 на Донбасі, розплачуватися доведеться саме йому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?