У Путіна завели нову справу на Яроша: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна завели нову справу на Яроша: з'явилися подробиці

У Путіна завели нову справу на Яроша: з'явилися подробиці
Джерело:  Слідком РФ

Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу проти колишнього лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша за звинуваченням в екстремізмі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт СК РФ.
Крім Яроша, кримінальну справу було відкрито також і на керівників організації: Андрія Тарасенка, Андрія Стемпіцького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського і деяких інших.
"Встановлено, що утворений Дмитром Ярошем в 2013 році "Правий сектор" взяв за основу погляди радикального українського націоналізму, підкресленої русофобії і фашизму, при цьому метою організації стало "надання збройним шляхом опору московської агресії", а по суті, виправдання застосування насильства з політичних, расових, національних або релігійних мотивів", - йдеться в повідомленні.
У Слідчому комітеті заявили, що до складу ПС увійшли активісти й інших організацій, серед яких перерахували: «Тризуб ім. Степана Бандери», «Українську національну асамблею - Українську народну самооборону» (УНА-УНСО), «Братство», «Соціал-Національної асамблеї» (СНА), «Білий молот», «Угруповання С14», «Карпатську Січ», «Українську повстанську армію» (УПА), об'єднання футбольних уболівальників «ультрас».
"У період не пізніше 2014 по наш час керівниками і активістами організації «Правий сектор» на постійній основі систематично плануються і скоюються злочини, спрямовані проти Російської Федерації, її громадян і дипломатичних установ на території України, а також щодо російськомовного мирного населення", - пояснили в СК РФ.
Нагадаємо, про складення повноважень голови "Правого сектора" Дмитро Ярош заявив 11 листопада 2015 року.
Відзначимо, ще в 2014 році Ярош в Росії був "заочно арештований" за звинуваченням в "закликах до тероризму".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у президента Росії Володимира Путіна вирішили вважати заперечення підсумків референдуму в Криму екстремізмом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?