На похороні екс-президента Ізраїлю відбулася знакова подія: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

На похороні екс-президента Ізраїлю відбулася знакова подія: з'явилося відео

На похороні екс-президента Ізраїлю відбулася знакова подія: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

На похороні колишнього президента Ізраїлю Шимона Переса президент Палестини Махмуд Аббас і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху обмінялися рукостисканням і декількома словами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Відзначимо, Ізраїль і Палестина перебувають у стані взаємної напруги і заморожених ще з 2014 року переговорів з приводу розбіжностей навколо єврейських поселень на палестинських землях.
У той же час Перес свого часу отримав Нобелівську премію миру за діяльність щодо примирення обох народів.
"Довго, довго", - сказав Аббас Нетаньяху і його дружині Сарі під час рукостискання. "Це те, що я дуже ціную від імені нашого народу і від імені нас", - відповів Нетаньяху.
На церемонії Аббас сидів в першому ряду між президентом Європейської Ради Дональдом Туском і угорським прем'єром Віктором Орбаном.
Загалом на похорон Шимона Переса прибули понад 80 президентів, прем'єр-міністрів, членів королівських сімей і інших високопоставлених політиків, включаючи президента України Петра Порошенка.
У їх числі: президент США Барак Обама, держсекретар Джон Керрі і губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо, екс-президент США Білл Клінтон, спецпосланець голови КНР і міністр науки Вань Ган, президент Франції Франсуа Олланд, міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро, мер Парижа Анн Ідальго і екс-президент Ніколя Саркозі, президент Німеччини Йоахім Гаук. Великобританію представлять принц Чарльз, глава британського МЗС Борис Джонсон і глава британської єврейської громади Джонатан Аркуш, екс-прем'єр, колишній посланник міжнародного квартету Тоні Блер, і екс-прем'єр Гордон Браун. В останній момент участь в церемонії підтвердив генеральний секретар НATO Йенс Столтенберг.
Шимон Перес народився 2 серпня 1923 року в Польщі. Він займав міністерські посади в 12 кабінетах міністрів Ізраїлю, включаючи двічі крісло прем'єр-міністра.
З 15 липня 2007 року до 24 липня 2014 року обіймав посаду президента. Він був найстарішим діючим президентом на планеті. Перес покинув крісло глави держави, коли йому був 91 рік.
У 1994 році Перес став Лауреатом Нобелівської премії миру спільно з главою Палестинської національної адміністрації Ясиром Арафатом і екс-прем'єр-міністром Ізраїлю Іцхаком Рабіном.


Як повідомляв ONLINE.UA, 28 вересня в Ізраїлі в Тель-Авіві помер колишній президент країни Шимон Перес у віці 93 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?